Vestel TV WiFi adaptör ve Android TV fiyatları

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Vestel televizyonda wifi adaptör fiyatları ve çekim gücü yüksek modeller hangileri örnekle anlatacağız. Hangi Android TV veya wireless Dongle / wifi Ready adaptörü almalıyım?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Hi Level ve Vestel TV wifi ağlarını görmüyor diye yardım isteyenlerin bazılarında yazılımın desteklediği ama dahili wifi özelliğin olmadığını görüyoruz. Yazımızda Vestel TV adaptör fiyatları ve bağlantı ayarları nasıl yapılır genel bir bilgilendirmemiz olacak. 

Günümüzde televizyon artık bir TV izleme aracı olmaktan öte, telefon, bilgisayar, internet masası olarak kullanılabilen akıllı seçimler sunmakta. İş bu kadar ileri gidince, haliyle ortaya çıkan sorunları da artıyor.

Bu sorunlardan biri TV’de internet kullanma problemi. Bu yazımızda da hi-level wifi görmüyor sorunu halinde, kablosuz ağ ayarlarını yani wifiyi yeniden yapılandırmayı anlatacağız. Anlatacağımız adımları izleyerek sorunu teknik servise gerek kalmadan çözebileceğinizi umuyoruz.

Genelde Vestel Wireless USB Dongle olarak geçen cihazın fiyatı 100 – 150 TL arasında. Çekim mesafesi olarak maximum 50 mt ve aktarım internet hızı ise 30 Mbps kadar.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Vestel kablosuz adaptör almadan önce önerimiz

Durumunuz varsa size Android TV Box öneriyoruz. Orta seviye fiyat aralığı 150 – 250 TL arasında ve bizim önerimiz ise 400 – 450 TL arasındaki Xiaomi Mi Box S 4K cihazı olacak. Bu fiyat aralığında şık ve çoğunlukla düzgün çalışan bir model almak istiyorsanız önerimiz bu olacak.

TV Box ile;

  • Smart TV olmayan televizyonu Smart TV’ ye çevirebilirsiniz
  • Televizyona internet özelliği getiriyor
  • Cep telefona uygulama yükler gibi televizyondaki bu cihaza yükleyebilirsiniz
  • 1080i / 1080p / 4K görüntü kalitesi sunmakta
  • Twiiter, Instagram veya Facebook gibi sosyal ağ uygulamasını kullanabilirsiniz
  • Çoğu videoları youtube uygulamasıyla bakabilirsiniz
  • Kumandada Netflix kısayol tuşuyla anında erişim

Kablosuz bağlantıda izlenecek adımlar

Öncelikle internetinizi kontrol ediniz. İnternet problemi yaşadığınız bir anda, boşuna kendinizi yormadığınıza emin olunuz.

Sorunun internetten kaynaklanmadığından emin olduktan sonra, izlenmesi gereken diğer adımlara geçebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Kumandadan ‘Menü’ye tıklayıp, ‘Ayarlar’ bölümüne giriyoruz.
  • Açılan menüden ‘Ağ Ayarları’nı seçiyoruz.
  • Açılan sekmede ‘Şebeke Türü’nü seçiniz. Eğer kablolu bağlantı kullanıyorsanız ‘Kablolu Erişim’, kablosuz bağlantı kullanacaksanız ‘Kablosuz Erişim’ seçimini yapınız.
  • Kablosuz ağ ayarlarını yapılandırmak için açılan pencerede, ‘Şebeke Türü’ olarak ‘Kablosuz’ seçimi yapınız. Daha önce tvden internete bağlandıysanız ‘yapılandırma Durumu’ kısmında ‘Bağlı’ yazacaktır.
  • Sayfanın alt bölümünde, merdiven biçiminde wifi alanında adınızı görükecektir.
  • Oradan adınızı seçtiğinizde, açılacak klavye ekranından wifi şifrenizi giriniz.
  • Şifrenizi girdikten sonra probleminizi çözülecek ve internet bağlantınız sağlanacaktır.

Yeni nesil TV’lerin hepsi artık internet bağlantısı içerse de, TV’nizde anlattığımız ‘Ayarlar’ seçeceği yoksa maalesef televizyonunuzun internet uyumu yok demektir. Onun için televizyon alırken bu özelliğin olup olmadığını sorunuz.

Vestel TV WiFi adaptör ve Android TV fiyatları

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir