WAVES coin alım satımı nasıl yapılır?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

WAVES almak için Türkiye şirketlerini kullananların bir çoğu her an her şey olabilir düşüncesi ile farklı borsalara geçmek zorunda kaldı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WAVES Coin, Waves platformunun yerel kripto para birimi olarak bilinir. Merkeziyetsiz finansal işlemlerde rol alan bu sanal para, kripto para borsalarından da alınabilir. Waves isinli kendi adını taşıyan kripto para borsasına sahip ve bir ara yoğun bir talep görenler arasında yer alıyordu. 2016 yılında Saha Ivanov tarafından üretilmiş ve piyasaya çıkarılmıştır. Farklı dijital uygulamalar içinde token geliştirmek için kullanılan yazılımları satın almak amacıyla kullanılabilir.

WAVES coin nasıl alınır?

Alınan yerler, Huobi Global, Binance, Kraken, KuCoin gibi kripto para borsası platformlarıdır. Bu küresel borsaların dışında Türkiye’ de bazı platformlarda da işlem görmekte. Onaylı cüzdana sahip tüm hesapların alım satımla ilgili işlem onayını verdikten sonra kullanıma başlayabilirler. Aynı borsalarda artı olarak merkeziyetsiz şekilde diğer kripto para birimleriyle takas imkanı da sunuluyor.

Platformlarından hesap açılışı yapılmalı ve belli limit üstü işlemlerde ise bazı alanların onaylanması gerekebiliyor. Bunun ardından hesabı aktif şekilde kullanabilmek için borsa üzerinden kimlik tanımlama işlemi yapılır. Borsa hesabına “para yatır“ sekmesi yardımı ile para transfer edilip, ilgili alanda “kripto al“ seçeneğinin doğru şekilde kullanılması ile kolay yoldan işlem yapılabilir. İşlem sayfasından anormal bir durum olmazsa güncel fiyat görüntülenirken, dikkat edilerek ilgili emri rahatlıkla verilir. Sonrasında ilgili miktar hesaba yansımadığında 30 dakika kadar beklenir ve sonrasında talep oluşturulabilir. Beklenmedik durumlarda aşırı al sat nedeniyle beklemeler çıkabilir. 

Para biriminin kullanılacak alanları şöyledir:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Kripto para borsalarında alım-satımlarda ve takaslarda sorunsuz işlemlere açık.
  • Merkeziyetsiz ağda kredi verme gibi bir durumda söz konusudur. Bu kredinin geri ödemesini faizli şekilde talep edildiğini söyleyelim.
  • Alım-satım harici risksiz kazanç elde etmek için WAVES Coin’in Waves platformuna bağlı cüzdanda çevrimiçi bırakıp, pasif gelir elde edilir. Staking modeli adı verilen işlemde piyasa volatilitesinden korunarak coin kazanılır.
  • Waves platformu üzerinden altcoin üretimi için gerekli uygulamaları almak amacıyla da kullanılabiliyor.

Her yazımızda olduğu gibi yine uyarı yapmak istiyoruz. Her coin ve her yerden işlem yapılmaz. Bir anda yukarıya sürülen ve aşırı şişen paraların sonu balon misali olabiliyor. Kullanılan cihaz ve yerinde güvenirliği çok önemlidir. 

WAVES coin alım satımı nasıl yapılır?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.