WhatsApp' a alternatif olan Telegram rekora gidiyor

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

WhatsApp' ın gizlilik ihlaline giden kararları nedeniyle çok sayıda kullanıcı alternatif mesajlaşma uygulamasına yöneldi. Bunlardan biri olan Telegram' dan açıklama geldi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp sözleşme muhabbetinden dolayı Telegram’ da ciddi bir yükseliş görülüyor. Son günlerde gizlilik endişesi duyan ve aynı zamanda da dayatmadan rahatsız olan bazı kullanıcıların pasif şekilde WhatsApp kullanması Telegram’ ın işine geldi.

Hali hazırda uzun yıllardır kullanılan bu uygulamanın eksik tarafları buaralar giderilmeye çalışılıyor. Büyük artışın ardında daha önceden başlatılan çalışmaları hızlandırma kararı alındığını düşünüyoruz.

Şirket kurucusunun yaptığı açıklamaya göre son 3 gün içerisinde 25 milyon artı bir kullanıcıya ulaştıklarını söyledi. Yarım milyarlık kullanıcısı olan uygulamanın güvenlik konusunda iddialı olduğunu söyleyebiliriz.

Telegram’ ın kullanıcıların ilgisini çekmek için önemli hamlelere hazırlandığını belirtelim. Sinekten yağ çıkarır gibi acaba ne gibi hizmetler sunulabilir şeklinde rakip analizi yapıldığını düşünüyoruz. Görüntülü konuşmayla alakalı çalışmanında tamamlanmak üzere olduğunu belirtelim.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Pandemi dönemlerinde hızla yayılan hayatımızda yer almış uygulamaların bir zaman kadar yopun kullanımı devam edeceğini düşünüyoruz.

WhatsApp' a alternatif olan Telegram rekora gidiyor


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2021, 22:16

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak