WiFi şifre uzunluğu nasıl olmalı?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

WiFi şifre uzunluğu ne olmalı veya kablosuz şifre nasıl olmalı diye merak edenler öncelikle kullandığı parola güvenirliğinden emin olması gerekiyor. Her yerde kullanılanlara dikkat!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Wifi şifre uzunluğu kaç karakter veya nasıl olmalı şeklinde danışmak isteyenler için bir bilgilendirme yazısı hazırladık. Wifi şifresi nasıl olmalı ve güvenlik iyi olması için uzunluğu kaç olmalı inceleyelim.

Günümüzde internet kullanımı oldukça yaygınlaşmıştır. Çoğu evde internet hizmeti bulunmaktadır. Sabit internet olan evler her gün çoğalmakta sabit interneti olmayanlar ise mobil ağ ile internete erişim sağlıyor. Sabit interneti olanlar internet hizmetini modem cihazları ile karşılıyor. İnterneti kullanmanın da iki yolu var.

Wifi şifresi

Wifi de bağlantı yapmak için şifre gerektiğini biliyorsunuz. Bu şifreyi bularak veya çeşitli yollarla kırarak internetinize ortak olmak isteyenler olabilir. Bu yüzden uygun şifreler koymakta yarar vardır. Bu konuda wifi şifre uzunluğu önemlidir. Daha uzun şifreler her zaman daha zor kırılır. Şifreler de sayı, büyük ve küçük harf, noktalama işaretleri kullanmak da şifreyi güçlendirir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uyarı açık alanlarda ücretsiz free internet ağlarına dikkat ediniz. Kullananlar için kullandıkları virüs programının güvenlik duvarının olduğundan ve vpn tarzı bir ek önlemi düşünmeleri önerilir.

WiFi şifresi nasıl olmalı?

Günümüzde her na kadar uzun ve karmaşık bir şifre kullansakta şifre kırma programlarıyla kırılma olasılı bulunuyor. Bu durum kullanılan protokole göre değişiyor. Eskiden 8 ve altı karakterde şifreler gün içerisinde kırılıyor, üstü günler ve 13 üstü ise aylar sürebiliyordu. Bu artık ne kadar sürede olacağı net değil.

Kullandığınız parolalarda, çocuğunuzun, ailenizden birinin veya kendinizin doğum tarihini, önemli bilinen günleri, telefon numaranızı ve ulaşılabilecek bilgileri kullanmamanızı öneriyoruz.

Karmaşık şifre yapısı hala daha güvenli. Uzun bir yapı, sayılar, harfler ve özel karakterler kullanılması öneriliyor. Örnek V6*t_96Y/m(/? gibi…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kablosuz ağınızda hem wifi adında hem de şifresinde Türkçe karakterin kullanılmaması gerekiyor. 

WiFi şifre uzunluğu nasıl olmalı?

İnternet bağlantı şekilleri

Kablolu internet

En sağlam yöntemdir. İlk kullanılan yöntemdir. Modemden dağıtılacak olan internetin kablo yoluyla cihaza verilmesidir. İnternet hızı önemliyse bu yöntemi kullanmak gerekir. Kablosuz yönteme göre internet hızı yüksektir. Cihaz modeme yakın ise alınabilecek en yüksek hız alınır. Gerekli olan sadece 1 adet yeterli uzunlukta olan kablosudur. Bu kablo genelde 1 metre uzunluğunda modemin içerisinden çıkar. Olmadığı durumda teknoloji ürünleri satan bir mağazadan veya elektronikçiden temin edilebilir.

Kablosuz internet

Diğer adı ve genel adı wifidir. Çıktıktan sonra kablolu internete göre daha yaygın kullanılmaya başlanmıştır. Daha yaygın kullanılmasının sebebi ise daha pratik olmasıdır. Modemden dağıtılacak olan internet sinyaller ile cihaza gönderilir. Bu bağlantıyı yapması çok kolaydır. Belirlediğiniz şifre ile cihazdan tanımlayarak bağlantı kurulabilir. Kablosuz internette yavaşlamalar olabilir. Çünkü havada yayılan sinyaller engellerle karşılaşır. Modemden uzaklaşıldıkça da internette sapmalar olur. Bu yüzden modemden çok uzaklaşılmaması gerekir. Wifi şifresini değiştirme haberine bakmayı düşünür müydünüz?


Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2019, 20:59

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.