Windows 10 A critical system process lsass exe hatası

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Microsoft tarafından kabul edilen bir problem Windows 10 bilgisayarlarda reset sorununa yol açıyor. System32 lsass.exe hatası için güncelleme geliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Windows 10 lsass.exe komutunda çıkan bir hata nedeniyle çıkan mavi ekran sorunu için Microsoft’ tan doğrulama geldi.  “A critical system process C:WINDOWS system32 lsass.exe failed with status code c0000008 the machine must now be restarted” hatasının farkındayız. Çıkan uyarıyla bilgisayar zorunlu yeniden başlatılması gerekiyor.

Şirket sorunun farkında olduğunu açıkladı ama geçici şu an için bir çözüm sunmadı ve yeni bir güncelleme çıkaracaklarını belirtti. Büyük ihtimal kısa bir zamanda bir yama yayınlayabilir. Bu durumu tüm bilgisayarları etkilemediğini belirtelim. Etkilenen sürümler 1809, 1903, 1909 ve 2004 olduğu söyleniyor.

Çoğu güncellemenin bu ayın başlarında çıktığı ve yazıcı sorunuyla alakalı yapılan bir güncelleme neden olduğu düşünülüyor. Sıkıntının LSASS dosyasında görülen bir sıkıntı çökmelere neden oluyormuş. Peki neydi yazıcı hatası?

Yazıcılarda biriktirme problemi sebebiyle çıkan güncellemede bir iyileştirme paketi sunulmuştu. İlk sıkıntıların başlangıcı Mayıs ayı olarak gösteriliyor. Karşılaşılan problemlerin çözümünde çıkarılan güncellemelerin başka sorunlara neden olduğu anlaşılıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sıkıntıyla karşılaşanlar için önerimiz:

  • Sistem geri yüklemenin denenmesi.
  • Güncellemelerin kaldırılması.
  • Buna neden olabilecek diğer etkenlerin de incelenmesi. (Çakışan sürücüler, sorun çıkaran programlar, virüs etkeni…)

Windows 10 A critical system process lsass exe hatası

Windows 10 güncellemeler kaldırma için:

  • Denetim masasına giriniz ve “Program kaldır” bölümünü açın.
  • Yandan yüklü güncelleştirmeleri görüntüleye girin.
  • Karşınıza gelenlerin sürüm ve tarihlerine göre karar vererek kaldırabilirsiniz. Merak etmeyin hepsini kaldırsanız dahi bir şey olmayacaktır.


Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 20:39

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak