Xiaomi mi Huawei mi?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Xiaomi mi Huawei almalıyım diyenler sizce hangi marka telefon alınmalı? Bu haberimizde Xiaomi ve Huawei modellerini fiyat ve özellik açısından karşılaştırdık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2018 yılının en çok satan markası Huawei ile bu yılın gözdesi olan Xiaomi mi markalarını donanım ve fiyat açısından sizler için değerlendirmeye aldık. Huawei mi Xiaomi mi almalıyım diyenler peki sizin tercihiniz nedir?

Xiaomi mi Huawei mi sorusunu sıklıkla görüyoruz. İlk cep telefonlarını düşündüğümüzde Nokia ve Panasonic markaları vardı. Zaman ilerledikçe akıllı telefonlar ortaya çıktı. Bunların başında samsunu ve Apple geliyordu ama ilerleyen zamanlarda Xiaomi ve Huawei de bu piyasa dahil oldu. Piyasa dahil olmakta birlikte iyi bir trend yakaladılar. Buna bağlı olarak insanların aklında hangi daha iyi diye bir soru beliriyor. Gelin bu soruya cevap vermeye çalışalım.

İşlemci ve performans kıyaslaması

Xiaomi ve Huawei android işletim sistemi kullanıyor olmasına karşın işlemci birbirinden farklıdır. Yapılan araştırmalara göre Huwaei’nin kullandığı işletim sisteminin daha iyi olduğu belirlenmiştir. Hız konusunda da Huawei işlemcisi bir adım öne çıkıyor. Yapılan bu araştırmalar iki işlemci arasında çok büyük bir farkın olmadığını söylüyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Huawei Xiaomi kamera ve ekran kıyaslaması

Her iki telefon firması da kameraya büyük önem veriyor. Her ikisinin de arasında fark olmamasına karşın Huawei bu konuda da bir adım öne çıkıyor. Eğer optik zoom sizin için önemli ise Xiaomi de bu konu gayet başarılı bir üretici. İki firmanın da kullanıcıların beklentilerini karşılama oldukça başarı.

Xiaomi Huawei fiyat karşılaştırması

Fiyat konusu kullanıcılar için ürünü tercih etmede oldukça etkilidir. Xiaomi bu konu da Huawei göre daha ucuz telefonlar satıyor. Huawei fiyat bandını 1500 ile 8500 arası tutarken Xiaomi 1300 ile 4500 arasında fiyatlarını tutuyor. Bu kıyaslara bakarak tercihinizi yapabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Geçen yıl en çok satanlar listesinde Huawei 2. sırada yer alırken Xiaomi ise 5. sırada yerini aldı.

Xiaomi mi Huawei mi?


Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2019, 13:00

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.