Yakında SSD kullanımı yerine SD' ye geçiş olabilir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

SSD' ler tahtını yeni SD kartlara mı bırakıyor? Bir araştırma şirketinin yaptığı çalışma ileride yeni diskler SD olarak karşımıza çıkarabilir. Hem fiyatı hem de hızı etkili olması bekleniyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

SSD, yüksek hızlar için tercih edilen bir disk. Ama bazı yönleri ilerleyişini engelliyor. Uzun zamandır kullanıcılarına hem yetersiz depolama alanı sunarken hem de fiyatı olarak çok yüksek gelmekte. Birde belli bir yazma ömrünü de göz önünde tutmak gerekiyor.

SSD’ nin yüksek fiyatlara sahip olmasına rağmen satış rakamları fena değil. Ama daha ucuz alternatif bir disk yapısına geçiş olabilir. 

SSD tahtını SD’ ye kaptırabilir! Bir kuruluşun uzun zamandır yaptığı bir çalışma açıklandı. Geçtiğimiz günlerde SD kartlarla ilgili çalışma yapan bir kuruluşun yaptığı açıklamaya göre yakın bir zamanda SSD diskler yerini SD kartlara bırakabilir.

Yakında SSD kullanımı yerine SD' ye geçiş olabilir

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yeni SD kartlar geliyor!

Yeni SD’ lere “SDUC” diye adlandırılan bir standart getiriliyor. Yeni SD disklerde NVMe ve PCI Ekspress desteği gelecek. Çalışmalara olumlu sonuçlanırsa 1000MB/S hızına ulaşabilecek. Yüksek disk boyutlarına ve hızlarına sahip olacak yeni yapı için tarihin en önemli yeniliklerden biri olacağı belirtiliyor.

Yeni teknoloji, kamera, laptop bilgisayarlarda ve bazı cihazlarda önemli bir yeri olacak. SD kartlar hem boyutu hem de fiyatı ile daha avantajlı olacak. SSD ile ilgili hazırladığımı SSD nedir haberimize aşağıdan ulaşabilirsiniz. 


Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2018, 10:25

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.