Telefon soğutucu uygulama işe yarıyor mu?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Daha çok Samsung telefonda soğutucu uygulama kullananların sayısı fazla diyebiliriz. iPhone' da pek kullananlar yok veya pek tercih edilmiyor diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazın gelmesiyle kullandığımız telefonlar daha fazla ısınmaya başlıyor ve iş böyle olunca da çok sayıda kullanıcının telefon soğutucu uygulama denilen uygulamaları denediğine şahit oluyoruz. Yapılan yorumlara baktığımızda çok sayıda olumlu da olumsuz da yorum olduğunu görüyoruz. Esasında burada cihazın ısınmasına neden olacak uygulamalara yapılan müdahale ile olduğunu belirtelim.

Telefonlarda arka planda çalışmakta olanların bazılarının gereksiz çalıştığı olabiliyor. Burada manuel ayarlamalarla sadece açtığınızda çalışmasını sağlayabilirsiniz. İşte bu yazılımların durdurulması ve cihazı optimize ederek aşırı ısınmalar önlenebiliyor. Yani yapılandırma ısıyı düşürüyor diyebiliriz. Tabi oyun oynayanlar için pek bir şey değişmeyeceğini düşünüyoruz.

Yazı fırsat olarka düşünen uygulama geliştiricilerinin bu şekilde kullandıkları adlandırmalar dikkat çekebiliyor. Yani pazarlama gibi bir durum. Peki ücretsiz olanlar nasıl para kazanıyor diye merak edenleriniz varsa eğer, çoğunlukla ekrana gelen reklamlar yeterli kazanç sağlıyabiliyor. Bazılarında ise ücretli sürüme geçmesi öneriliyor. Pro olarak ön plana çıkarılan sürümlerde ise artı özelliklerle satın alınmaya teşvik ediliyor.

Uygulamalarda RAM temizliği, gereksiz verilerin temizlenmesi ve çalışan uygulamalarda düzenlemeler yapanlarda olabiliyor. Bu uygulamadaki temel prensip arka planda çalışarak düzenli optimize edilmesi veya önerilerde bulunması oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulamalarda dikkat etmeniz gereken hususlar:

  • Performans sağlayacağım derken tam tersi olanlar olabiliyor.
  • Casus yazılımla karşılaşabiliyorsunuz.
  • Aşırı reklam yerleştirilmiş uygulamalarla karşılaşabilirsiniz.
  • Sürekli ekrana bildirim çıkaranlar olabiliyor.
  • Yanıltıcı bilgilendirme sunanlar görülebilir.

Telefon soğutucu uygulama işe yarıyor mu?


Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2020, 17:10

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.