Telefona girilen Wifi şifresini görme uygulaması

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Telefonda Wifi şifresini görme uygulaması çoğunlukla iş görmemekte. İş görenler ise cihazın rootlu olması gerektiği bilgisini veriyor. Az sayıda wifi görme uygulaması çalıştı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefonlarda daha önce kablosuz bağlandığımız ağlar kayıtlı kalır. Modemden şifre değiştirilmediği sürece bu bağlantılara ilgili alanlar içerisinde bağlanmaya devam edilir.

Wifi’ ye bazen telefondan kaynaklı veya modem kaynaklı sorunda tekrardan bağlantı gerekebilir. Bunun için mevcut bağlantıya gelerek ağı unut yapmamız gerekiyor. Tabi ağı unut yapıldığında otomatik olarak kayıtlı şifre siliniyor. İşte silinmeden önce kablosuz ağ şifresine bakmak için ilgili bölümleri sıralayacağız. 

Not: Yapılan işlemler her modelde wifi parolasını görme gibi bir imkana sahip olamayabiliyorsunuz. Yani wifi ayarlarında çıkmayabiliyor. Android 6.0, Android 7.0 ve Android 8.0′ da farklılık gösteriyor. Örnek görsel Samsung Galaxy’ den alındı. Huawei, Sony ve Xiaomi’ de ayrı bölümlerde parola çıkabilir.

Telefona girdiğimiz wifi şifresini unuttuk ya da başkasının telefonunda kayıtlı olan şifreye bakıp kendi telefonumuzla bağlantı yapabiliriz. Telefonda girilen wifi şifresini görmek için eksra bir uygulamaya gerek bulunmuyor. Wifi bağlantıları bölümünden daha önce girilmiş tüm wifi şifrelerini görebilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Wifi şifresini görme uygulaması

Test ettiğimiz uygulamaların çoğu iş görmemekte. Çoğu konuma ulaşmak istiyor. Konuma izin verilmediğinde seçenekler açılmıyor. Çoğu wifi parola göreme programı telefonda “Root” istemekte. Yani rootlu cihazlarda çalışıyor.

Telefona girilen Wifi şifresini görme uygulamasıTelefonda wifi şifresini görmeWifi şifresini görme uygulaması

Telefonda kablosuz şifre nasıl görülür?

Telefonun bağlı olduğu kablosuz ağ şifresini görmek için sıralamayı takip ediniz. Eğer erişiminiz varsa modemde kablosuz şifreyi görmek içinde bir görsel ekledik.

  • Telefon kablosuz şifresine bakma için önce ayar kısımında yer alan “Bağlantılar” bölümüne girin. Bazı modellerde kablosuz / wifi şeklinde yazabilir.
  • Bölümde çoğunlukla üstte Wi-Fi bağlantısı çıkacak ve girelim.
  • Ağları göreceksiniz. Bağlanılacak ağ adının bir kez dokunun ilgili seçenekten ağ şifresini görün. Göz simgesine dokunarak.
  • Bazı telefonlarda ağın adının üstüne basılı tutarak ilgili bölüme ulaşılabiliyor.

Bilgisayardan wifi şifresini görmek için modemin arayüzüne girip aşağıdaki görseldeki bölümden ulaşabilirsiniz. Modem wifi şifresini değiştirme yazısından daha fazla detaya ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgisayardan wifi şifresini görme

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.