Telefonda gizli arama nedir ve engelleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Yazımızla Android' de ve iPhone telefonda gizli arama nasıl yapılır, "numara gizleme" nedir ve özel arama engelleme sorusuna cevap olarak resimli ayarlarını anlattık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Haberimizde Android telefonda “gizli arama” ya da  iPhone “numara gizleme” nasıl yapıldığını ve bilinmeyen numaradan arama engellemek için ne yapmanız gerekeceğini anlayacağız.

Yazının amacı çoğunlukla akıllı cihazları pek kullanamayanlar için hazırlanmıştır. Gizli aramalar nasıl engellenir bilmediklerinden sıkça rahatsızlık yaşamaktalar. Sizlere hem telefondan engelleme nasıl yapılır göstereceğiz hem de numara engelleme uygulamalasıyla yapılabilir buna değişeceğiz.

Cep telefonda gizli arama nasıl yapılır?

Gizli arama Turkcell olsun veya Vodafone olsun aynı işlemlerle yapılmakta. Özel arama yani numara görünmeden arama işlevini #31# telefon numarasını yazarak arama yapmanız yeterli.

Gizli arama iPhone için telefon ayarlarına giriyoruz. “Telefon” yazana dokunun. Sonrasında “Numaramı göster” ve içerisinden numarayi gösterip veya göstermemek için butonu hareket ettirin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gizli arama iPhoneCep telefonda gizli arama nasıl yapılır

Gizli arama Android telefondan nasıl yapılır diyen içinse; 

  1. Arama bölümüne giriniz.
  2. Yukarıda alt alta 3 noktaya dokunun.
  3. “Ayarlar” giriniz.
  4. Biraz aşağıya inip “Diğer ayarlar” kısıma dokunun.
  5. “Arayan kimliğimi göster” giriyoruz.
  6. Son bölümden “Numarayı göster”, “Numarayı gizle” veya “Varsayılan ağ” ile devam ediniz. www.andronova.net

Telefonda gizli arama nedir ve engellemeGizli arama Android numara gizleme androidnumara gizleme iphonegizli arama nasıl yapılırgizli arama engelleme

Bilinmeyen numara ile arama veya numara gizleme yöntemini kullananlardan rahatsızsanız aşağıdakileri bir uygulayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Gizli aramaları engelleme nasıl yapılır?

Tüm operatörlerde *253# aramadaki tuşa basmanız yeterli olacak. Bu işlemi birkez yaptığınızda özel aramalar artık engellenmiş olacak. Arayan kişiye aradığınız numara gizli numaradan gelen aramaları kabul etmemekte olduğunu belirten bir anons duyacak.

Özel arama ile aramayı kaldırmak için Avea için ve Turkcell’ de #253# aramada kullanılan yeşil tuşa dokunun. Vodafone’ da sms ile gizli kapat yazarak 7046′ ya atınız.

Öneri etiketler;

Telefonda gizli arama nasıl yapılır, Türk Telekom Turkcell gizli arama yapma ve arayanın numarası görünmüyor gibi sorulara cevap yazımızda bulacaksınız.


Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019, 19:53

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.