Telefonda internet engelleme programsız

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Cep telefondaki internet erişiminin kapatılması için mobil veri kapatmak yeterli. Ama Turkcell' de veya Vodafone' da internet kapatmak için çağrı merkezi en kesin çözümü.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bazı durumlarda android telefonlardaki internet erişimi engellenmek istenebilir. İnterneti kullanmayacak olan, bir süreliğine internete ihtiyacı olmayacak olan herkes internet erişimini engelleyerek internet kullanımını ortadan kaldırabilir. Android telefon kullanıcıları internet erişimini engellemek istediklerinde bunu kolaylıkla yapabilir. Bunun için gerekli olan telefon ayarlarında bazı değişiklikler yapmaktır.

Telefonda interneti engelleme nasıl yapılır?

Telefondaki internet erişimini engelleyecek olan telefon kullanıcıları ilk olarak telefonun ayarlar bölümüne gitmelidir. Ardından mobil veri ayarlarına gelinmeli ve bu ayarlarda bulunan erişimin noktasına tıklanmalıdır. Erişimin noktasında bulunan bilgiler sıfırlanmalı ve yerine hiçbir şey yazılmamalıdır. 

Telefondaki internet ayarlarını değiştiriniz. Örnek iPhone için Ayarlar / Hücresel’ den Seçenekler / Hücresel veri ağına giriniz. Buradan internet yazanı silip başka bir şey yazınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu şekilde internet engelleme işlemi gerçekleşecektir. Bunun yanında geliştirilen bazı uygulamalar telefonlara indirilebilir ve bu uygulamalar sayesinde internet erişimi engellenebilir. Ayrıca kişiler internet üzerinden kendi telefon adreslerinin bilgileri ile internet erişimini engelleyebilirler. Kablosuz internet kullanımı engellenmek istendiğinde ise bu işlem için tasarlanmış uygulamalar indirilerek kolaylıkla engelleme yapılabilir.

Operatörünüzü arayarak hattın internet erişimini kapattırabilirsiniz. Ama bazen otomatik açılabilmekte. Bunun nedenlerinden bazılarına yer vermeden geçmeyelim. Hatlarda geç fatura ödendiğinde hat aramalara kapatıldığında, bazı kampanyalara geçişlerde, simkart değişiklğinde ve operatör değişikliğinde. İstersenizde telefon ayarlarında veri engelleme varsa yapabilirsiniz. Örnek 2 GB’ dan sonra erişim engelleme yapılabilir. İsterseniz mağaza uygulamalarını da inceleyebilirsiniz.

media 6596

Telefonda internet engelleme iptal etme

Engellenen internet erişimi eski haline getirilebilir. Bunun için mobil veri ayarlarında sıfırlanan bilgiler doğru ve eksiksiz bir şekilde tekrar yazılmalı ve kaydedilmelidir. Bu şekilde engellenen internet erişiminin engeli kalkacaktır ve telefon internet kullanımına hazır olacaktır. Kablosuz ağ için engelleme yapıldığı zamanlarda indirilen uygulama devre dışı bırakılmalı veya silinmelidir bu şekilde kablosuz ağ internet erişimi de eski aktif haline kolaylıkla gelecektir.

Diğer yöntem içinde operatör müşteri hizmetlerinden erişim hizmetini tekrar açtırabilirsiniz. Türk Telekom ve diğer operatörlerde bir ihtimal online işlemlerden de yapılabilir


Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2018, 13:20

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak