Telefonda yeni vergi kararı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Yeni bir vergilendirme yolda. Sanat eserleri başlığı altında %1 ile duyurulan vergilendirme hem yurt dışı hem yurt içi telefonlar için geçerli olacak.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2019 Yılında yurt dışından getirelen cep telefonları için IMEI kaydı zamı büyük ölçekte yurt dışı alımlarını vurmuştu. Yüksek ithalat payında önemli ölçüde düşüş sağlayan bu kararla devletin önemli kazanımı oldu. Şimdi ise yeni bir vergi ile cep telefonları yine gündemde.

İthal telefonlarda %1 ek vergilendirme geliyor. Resmi Gazete’ ye düşen kararın detaylarına bakalım.

Ülkemizde üretimi yapılan modeller dahil ek vergi uygulaması geliyor. Alınan verginin sanat eserleri çoğaltılmasında kullanılacağı belirtildi.

19 Mart’ ta yürürlüğe girmesi planlanan kararın yurt dışı adı CIF ve yerli içinse imalat bedeli olarak ilan edildi. Tabi bu tutar ileride artabileceğinde sinyali şimdiden verildi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Diğer bir gelişme ise mobil / hücresel ağ ve kablosuz ağlarda (görüntü, ses ve diğer bilgi alımları dahil) vergilendirileceği belirtildi.

  • ÖTV düzenlemeden sonra %25, 40 ve 50
  • KDV 18
  • TRT için %10
  • Kültür Turizm için %1

Telefonda yeni vergi kararı

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir