Telefonu satınca alan kişi WhatsApp mesajlarını görür mü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Telefonu satınca alan kişi rehberi, internet aramaları, uygulamaları, SMS WhatsApp mesajlarını görür mü veya geri alabilir mi? Bu sorunun cevabı çok kaygı verici olabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefonumu sattım alan kişi WhatsApp mesajlarımı görebilir mi veya uygulamalar ve mesajları geri getirebilir mi sorusunun iki cevabı bulunuyor. Alabilir veya alamayabilir. Nasıl yani diyenler için geniş örneklerle açıklamamız olacak.

Teknoloji alanında her şey mümkün. Silinen her şey kurtarılabilir ya da kurtama olasılığı var. Yani düşünün evrende sesler kaybolmazken veriler kaybolabilir mi? 🙂

Veri kurtarmada mantık nasıl olduğunu anlatarak biraz açıklama yapalım. Silinmiş verilerin eğer üstüne başka bir veri denk gelmedi ise kurtarma olasılığı yüksek oluyor. Düşünün kırılmış bir diskten dahi bazı veriler kurtarılabilirken silinen veri mi geri alınamayacak.

Telefonu alan kişi geçmişi görebilir mi?

Evet. İster fabrika ayarlarına çevirilen telefon olsun ister hard reset attılmış olsun geri veriler getirme mümkün. Bazı uygulamalar veya programlar kalıcı olarak verileri sildiğini belirtmekte. Düşüncemiz tüm veriler olmasa da az veya çok veri belki geri getirilemeyebilir. En azından herkes bunu yapamaz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ama yinede önemli bilgileriniz varsa uzman desteği almadan cihazı satmayınız.

Telefonu satınca alan kişi WhatsApp mesajlarını görür mü

Peki eski telefonda WhatsApp mesajları görülebilir mi?

Bu mümkün ama yine tümü için geçerli olmayabilir. Uçtan uca şifreleme işlemi olduğundan bazı durumlarda bazı şeylere erişim olabilir. Örnek kısa videolar ve fotoğrafları geri getirmek mümkün.

Biz bunu eski telefonumumuzda test ettik ve bazı görseller erişim yaptık. Birde erişim olan telefonda silinen mesajlara ulaştık. Ama hat ve uygulama aktifken.

Önemli öneri: Cihazda önemli bilgiler varsa, satmayı veya birine vermeyi düşünüyorsanız o zaman kesinlikle kalıcı veri silme programı kullanın.


Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 03:11

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak