Telefonun hafızası dolu gözüküyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Cep telefonunuzda yer yok yani yetersiz depolama alanı diyerek bir sorunla karşılaşanların sayısı azımsanacak kadar değil. Bunun nedeni ya kişinin kendisiyle ya da telefonun gereksiz işlemleriyle.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cihazda neylerin daha çok yer kapladığını bulunuz. Önbellek temizleme gibi uygulamaları muhakkak kullanınız. İsterseniz daha sonra bu uygulamayı telefondan kaldırabilirsiniz. Bazen cihaz telefona yedek alabiliyor. Bunun için iyi analiz ediniz. Cihazın edeğini bir bilgisayara alıp ondan sonra işlem yapınız.

Android‘ ler için Dropbox, Onedrive ve Google Drive gibi uygulamaları kullanınız. iPhone iCloud hizmeti dışında alternatiflere de bakınız. Birden fazla fotoğrafları ve WhatsApp mesajlarını inceleyiniz. Artık çoğu kullanıcının telefondaki hafızanın dolmasına neden olan videolar, fotoğraflar ve WhatsApp. İster teker teker ister toplu temizlik yapabilirsiniz.

Bazen telefonumda yer yok veya yeterli yer kalmadı diyenlerin telefonuna bir önbellek temizleyici yüklediğimde 1GB ile 5GB arası yer açıldığına şahit olmuşumdur. Yani ilk denenecek şey budur. Sonrasında gereksiz uygulamalar ve medyalar incelenmeli.

Telefonda hafıza arttırma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Depolama alanı doldu mu? Akıllı telefonların popülerleşmesinin ardından insanlar rahatlıkla işlerini daha kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Fakat akıllı telefonlar bazı durumlarda kişilere zor anlar yaşatabilir. Bunun en büyük örneklerinden biri ise hafıza problemidir. Telefonda yüklü olan uygulama, fotoğraf, video, müzik gibi fazladan ögeler telefon hafızasının kısa bir sürede dolmasını sağlayacak ve kişiyi zor duruma sokacaktır. Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte piksel boyutu yükselen fotoğraflar, uzun süreli ve görüntü kalitesi yüksek videolar, çok sayıda müzik bu durumun yaşanmasına örnek olan bazı olaylardan birileridir.

Telefonun hafızası dolu gözüküyor

Telefonda hafıza nasıl arttırılır?

Bu noktada yapılabilecek pek çok alternatif vardır. Bunlardan biri Android telefon kullanıcıları için, microSD kartlar kullanmaktır. Bu kart sayesinde telefon hafızasını arttırabilirsiniz. iPhone ya da farklı marka telefon kullanıcıları ise, telefonunun içerisinde bulunan alan arttırma özelliğinden faydalanabilir. Bu yollardan birisiyle telefon hafızasını yükselttiği halde hala sorun yaşayan kullanıcılar için ise diğer bir yöntem, internet üzerinden depolama yapmayı sağlayan bulut programlarıdır. Kişi, bu programlar sayesinde kullandığı verilerini yedekleyebilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telefon hafızasını doğru kullanın! Hafızayı arttırmaya yönelik uygulamaları kullanan kullanıcıların dikkat etmesi gereken başka şeyler de vardır. Bunlardan biri, telefonda kullanılmayan ve gereksiz olan uygulamalardır. Bu uygulamaların telefonda fazladan yer etmesi, hafızayı doldurmakta oldukça etkili olacaktır. Bu nedenle kişinin kullanmadığı uygulamaları silmesi önemlidir. Diğer bir nokta ise, telefonda çok sayıda yüksek kapasiteli fotoğraf ve video bulundurmaktır. Fotoğraf ve videolar zararsız gibi gözükse de hafızayı doldurmakta oldukça etkilidirler.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.