Telegram kullanmadığım halde doğrulama kodu geliyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Telegram hesabım yok ama telefonuma kod geliyor sorununda şikayet etmek gibi bir düşünceniz varsa önce şifreyi sıfırlamayı ve sonrasında kapatma yapılabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Zaman zaman yapılan yenilikler güvenlik açığı sebebiyle ortaya çıkabilir. Bu ağın bir çok sosyal ağdan daha güvenir olduğu iddia edilmekte. Verileri açıkça pazarlık konusu yapmaz fakat veri toplamaktadır. Kullanmış olduğu şifreleme sistemi güvenlik açısından biraz yetersiz kalabilir. Çünkü uçtan uca şifrelemeye benzer bir sistem kullanmamakta. Sistemde programı şifrede dağıtan bir altyapıyı kullanmaktadır ve bu yapının daha güvenli olduğunu söylemektedir. Fakat bu yapıda da riskli bulunan durumlar olmaktadır ve bu yüzden Telegram ile ilgili sorunlar ortaya çıkabilir. Sık karşılaşılan sorunlardan birisi de Telegram izinsiz numaram kullanılıyor sorunudur.

Telegram numaram kullanılıyor sorunu

Telegram uygulaması açık kaynaklı bir uygulamadır fakat sunucu açık kaynaklı değildir. Bu yüzden sunucu kod analizi mümkün olamaz. Telegram izinsiz numaram kullanılıyor sorunu gibi çeşitli risklerle karşılaşmamak için Telegramı güvenli bir şekilde kullanmak istiyorsanız şunların yapılması gerekmektedir:

  • Telegram kullanırken mutlaka bir kullanıcı adı seçilmelidir. Kullanıcı adı seçildikten sonra gerçek telefon numaranız ya da gerçek adınız yerine kullanıcı adınızı başkaları ile sohbet ederken kullanmalısınız
  • Telegram hesabında iki faktörlü doğrulamayı mutlaka etkinleştirin iki faktörlü doğrulama etkinleştirdikten sonra birisi hesabınızın kontrolünü ele geçirmeye çalışsa bile iki faktörlü doğrulama istediği için hesabı ele geçiremeyecektir. İki faktörlü doğrulamayı etkinleştirmek için ayarlar gizlilik güvenlik bölümünden iki adımlı doğrulama ayarlarından yapabilirsiniz. Ayrıca güçlü bir şifre belirlemelisiniz
  • Başkaları ile sohbet ederken mutlaka gizli sohbetler özelliğini kullanmalısınız
  • Hem sohbetlerde hem de aramalarda VPN bağlantısı kullanmanız tavsiye edilmektedir

Yapılandırma kısmında kontrol edilecekler

Gizlilik ve güvenlik ayarları yapmalısınız. Telefon numaranızın olduğu bölümde numaramı kimler görebilir seçeneğini kişilerim olarak değiştirmeniz güvenli olacaktır. Profilinizi kimler görebilir bölümünde de kişilerimi seçebilirsiniz. Sizi kim arayabilir seçeneğinde de aramalara dokunun, burada da kişilerim seçeneğini kullanmalısınız. Ayrıca gizlilik sekmesinden etkin oturumlar seçeneğini gözden geçirmelisiniz.

Kullanılan cihazda erişim kısıtlamasına yarar seçeneklerin aktif edilmesi iş görebilir. Bu alanda iPhone daha güvenirdir diyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telegram hesabım yok ama doğrulama kodu geliyor

Son günlerde popüler olan bir uygulama sıralamasında yer alan ve dayatma olmadığı göz önüne alarak önerilen listesinde önemli ağlardan biri. Sunduğu güvenlik avantajları nedeniyle kısa zamanda birçok kullanıcıyı bünyesine katmıştır. Fakat Telegram uygulamasını kullanmayan kişilerin sıkça karşılaştığı sorunlardan biri kendilerine gelen doğrulama kodu olmuştur. Kullanıcıların uygulamayı kullanmadıkları halde doğrulama kodunun neden geldiği merak uyandırmaktadır. Telegram’ da neden doğrulama kodu geliyor, Telegram kullanmadığım halde doğrulama kodu gelirse ne yapmalıyım? Bu soruların cevabı yazımızın devamında yer almaktadır.

Son zamanlarda bu tarz uygulamalarında başka insanların numaraları kullanılarak dolandırıcılık, şantaj gibi siber suçlar işlenmektedir. Dğrulama koduyla izinsiz erişimlerin oluşmasını engellemektedir. Uygulamayı indiren kullanıcılar hesap oluşturmak için ülke alan kodu ile telefon numaralarını, kullanıcı bilgilerini girmektedir. Devamında sistem tarafından kullanıcıya güvenli bir şekilde hesap oluşturmak için doğrulama kodu gönderilmektedir. Doğrulama kodu sistem tarafından telefon numarası sahibine özel olarak ve tek sefer için gönderilir. Kullanıcı telefon numarasını doğru girmediyse veya başka kişiye ait numarayla sahte hesap açmak niyetindeyse sistem bunu doğrulama koduyla engellemektedir. Bu şekilde hesabın açılmasına izin vermemektedir. Hesap oluşturmak isteyen kişilerin bilgileri doğru şekilde girmiş olmaları bu sebepten önem arz etmektedir.

İstemediğiniz halde kod geliyorsa ne yapmalısınız?

Telegram kullanmadığım halde doğrulama kodu geliyor diyorsanız eğer kayıt yapan kişi değilseniz ve bağlantınız yoksa gelen kodu dikkate almamalısınız. Ayrıca telefonunuza gelen kodu kimseyle paylaşmamanız gerekmektedir. Telefonunuza kodların sürekli gelmesi halinde uygulamanın destek ekibine bildirerek önlem almanız gerekebilir. Kodun gelmesi halinde herhangi bir sorun olmamaktadır. Eğer kodu sizin numaranızla hesap açmak isteyen biriyle paylaşırsanız telefon numaranızla adınıza veya başka birinin adına telegramda sahte hesaplar açılabilir.

  • Hesabınız varsa parola değişimde bulununuz. Yoksa sıfırlama yaparak hesabın kapatılmasını sağlayabilirsiniz.
  • Eklemediğiniz bir şeyler ve seçenekler varsa düzenleyiniz.
  • Kullanmış olduğunuz cihazın güvenliğinden emin olunuz ve başka cihazlardan giriş yapıyorsanız hepsinin güvenliğinden sorumlu olmanız gerekiyor. Ek giriş seçeneklerini ekleyebilir ve bunlarda da sınırlama uygulayabilirsiniz.
  • Önlem amaçlı talep gönderiniz.
  • Yaşadığınız duruma göre en alttaki iletişim içeriğimize bakınız.

Telegram kullanmadığım halde doğrulama kodu geliyor

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak