Telegram spam nasıl kaldırılır

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Telegram spam kaldırma (Gruplara ve özelden mesaj yazamıyorum) alınan cezaların boyutuna göre şekillenmekte. Ban kaldırmadan önce yaptığınız şeyleri inceleyin.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telegram, sesli ve görüntülü konuşma imkanı sağlayan, iletişim aracı görevi gören bir servis olarak karşımıza çıkmaktadır. Telegram, bu hizmeti sağlarken bazı ilkeler ve yasaklar ortaya koymuştur. Yasaklar ile birlikte kullanıcıların, herhangi kötü niyetli faaliyetlerden korunmasını amaçlanmaktadır. Zaman zaman probleme yol açan Spam yasağı da bunlardan bir tanesidir. Bu yazımızda Telegram spam yasağı ve Telegram spam kaldırma hakkında bilgiler vereceğiz.

Spam kaldırma, Telegram kurallarına aykırı herhangi bir eylemde bulunmayan hesapların yapacağı işlemlere değindiğimiz önerilerden oluşan adımlardır. Hiç birinin buna garanti verecek durumu bulunmuyor.

  • Ban’ a neden olacak son zamanlarda neler yaptığınızı bir düşünün.
  • Yapılan sorunlu paylaşımları kaldırınız. (Uygun görülürse kendiliğinden belli zaman sonra ortadan kalkacaktır)
  • Haksızlık yapıldığı düşünüyorsanız talep göndrebilirsiniz. (Yazı sonundaki öneri haber içerisinde bağlantılar bulunuyor)
  • Geçici bir şeylerden dolayı yaşanma olasılığı için bir şeyler yapmadan belli bir zaman geçmesi gerekebilir.

Kurallara uymayanların hesaplarında bir değişim olmayacaktır. Kaç gün sorunlu kalacağı belli olmayabilir.

Telegram’da bulunan spam türleri nelerdir?

Telegram’da çeşitli eylemler nedeni ile spam yasağı uygulanabilmektedir. Telegram tarafından spam olarak algılanan durumlar şu şekildedir:

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Arkadaş olmadığınız, yani tanımadığınız kişilere bir gün içerisinde, belirlenen limitin üstündeki miktarda mesaj yollamak spam olarak algılanmaktadır. Limit üyeliğinizin süresine göre belirlenmekte; eski kullanıcılara daha yüksek limit sunulmaktadır.
  • Gruplarda yaptığınız paylaşımlar, grup yöneticileri tarafından siliniyor ve spam olarak bildiriliyor ise, Telegram tarafından spam yasağı alabilirsiniz. Tek bir yöneticinin bildirimi ile spam yasağı almazsınız; ancak bu durumla birden fazla karşılaşırsanız, spam yasağı alma ihtimaliniz bir hayli yüksek olur.
  • Telegram’da sahip olduğunuz kanal veya gruplara bir gün içerisinde, çok fazla üye eklerseniz, bu durum da Telegram tarafından spam olarak algılanır ve spam yasağı almanıza neden olur. Bu sebeple günde 20’yi geçmeyecek şekilde üye eklemesi yapmaya özen göstermenizde fayda var.

Telegram’da alınan spam cezasının türünü öğrenmek son derece kolaydır. Telegram’da bulunan arama bölümüne spambot yazarak Telegram botunu arayın. Karşınıza bir bot ekranı çıkacaktır. Bu ekranda mesaj yazma isteğinde bulunarak start seçeneğine tıklayın. Bir süre sonra ne kadar ceza aldığınız size bildirilecektir.

Telegram ban kaldırma nasıl yapılır?

Bu işlemin yapılması için öncelikle spambotla temasa geçmelisiniz. Spambotta İngilizce olarak sunulan cezaya itiraz etme seçenekleri bulunmaktadır. Sunulan seçeneklerden sizin uygun olanı seçerek yaptırım cezasını rahatlıkla kaldırabilirsiniz. Bu yöntem sayesinde, her türlü uygulamayı tekrar eskisi gibi kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak; sürekli olarak aynı hataları tekrarlar ve spam cezası yerseniz, bir süre sonra kalıcı olarak spam engeli ile karşıya karşıya kalabilirsiniz.

Aşağıdaki içeriğimizde talep oluşturacağınız bağlantılar yer alıyor. Bunlardan yararlanınız.

Telegram spam nasıl kaldırılır


Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2021, 01:03

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak