Telegram telefon numaram banlandı engellendi

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Telegram hesabımda yer alan telefon numarası banlandı ve kullanıma engellendi yazıyorsa yapacağınız haklıysanız itiraz oluşturacak formları kullanmanız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ülkemizde ve dünyada her gün yeni kullanıcılar kazanan ve pazar alanını büyüten iletişim uygulaması olan Telegram, artan bir kullanıcı kitlesine sahip olan haberleşme uygulamasıdır. Gruplar ile çeşitli türde paylaşım yapabilme özelliği özel mesajlaşma, bot kurabilme ve gruplarda kullanabilme özelliği vb gibi pek çok özellik bu uygulamanın yoğun olarak tercih edilmesini sağlamaktadır. Bu uygulama ile ilgili cevabı en çok merak edilen sorulardan biri de telegram telefon numaram banlandı, bu durum da ne yapmalıyım sorusudur.

Güvenlik konusunda sıkı bir politikası olan şirketin, tespit edilen ihlal politikasına yönelik çeşitli yaptırımla söz konusu. Aykırı paylaşımlarda gruplara ve kişisel hesaplara askıya alma yaptırımı uygulanabilir.

Telegram telefon numaram banlandı noktasında neden engellendiği, buna sebep olan davranışın ne olduğu önemlidir. 3. parti sitelerin linklerinin paylaşımı, geçersiz kullanıcı davet etme gibi davranışlar  Hesap üzerinde engellenmeye yol açan durumlardan bir kaçıdır. Spam içerikler ya da oyun linkleri de engellenme nedenleri arasında yer almaktadır.

Ban ne kadar sürer?

Telegram’ ın belirlenmiş standart bir banlanma süresi bulunmamaktadır. Gerçekleştirilen ihlalin boyutuna göre banlanma süresi yani hesabın aktif kullanılamadığı süre 1-2 gün arasında değişebileceği gibi daha uzun bir süre de olabilir. Daha büyük bir ihlal yapılması ya da devamlı olarak Telegram tarafından ban yemeye devam edilmesi durumunda uygulamadan süresiz olarak yasaklanma durumu söz konusudur.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Telegram hesabının banlandığı nasıl öğrenilir?

Telegram hesabının banlanıp banlanmadığını öğrenmek için Telegram servislerinden Spambot botu kullanılmaktadır. Spambot kanalında bot ile karşılıklı sohbet edilmeye başlanır. Kullanılan Telegram hesabı ile ilgili mevcut bir kısıtlama ya da engellenme olması durumunda, bot bunu hesap sahibine bildirir ve konuyla ilgili detaylı bilgi verilir.

  • telegram.me/spambot kanalını açınız ve ”Send” ile devam ediniz.
  • Bot ile sohbet başlayacak.
  • Eğer hesabınızla alakalı uygulanan bir kısıtlama varsa size iletilecek.
  • Telegram ban kaldırma içeriğimizde bulunan bağlantıdan da yararlanınız.

Telegram telefon numaram banlandı engellendi


Güncelleme Tarihi: 29 Mart 2021, 09:44

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.