Televizyonda uydudan eba tv izlenmiyor canlı nasıl izlenir

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

EBA TV yayını açılmıyor şu an ders saatin değil ne demek ve EBA TV canlı izlenmiyor ise yazıda bunun açıklamasına yer verdik. İlkokul ve ortaokul yayınları izleme bilgisi için…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

MEB, virüs nedeniyle başlattığı tatil programını yakın zamanda açıkladı ve TV üzerinden ders yayınını hayata aldı. Hemen aklımıza eskiden sık sık karşılaştığımız Açıköğretim yayınları geldi. Bakan’ ın start verdiği ilk gün yayını için bazı açıklamalar oldu. Olumlu ve olumsuz yanları masaya yatırıldı ve kısa sürede gelen eleştirilere göre şekilleneceğini düşünüyoruz. Gelelim eba tv canlı izleme konusuna. TRT’ den canlı yayın nasıl izlenir?

2-3 Gündür başlayan uydu üzerinden eba tv kanal ekleme sorunu bugün yoğun şekilde devam etti. Çok sayıda kişi eba’ yı ekleyeceğim derken tüm kanalları sildi. Sıkıntıyı daha çok eski model kullananlar çekti. TKGS özelliği olmayan uydu alıcılar ve Smart TV’ ler üzerinde manuel kanal eklenmesi gerekti. İşte bu işlemi yapayım derken manuel yerine otomatik uydu aramayı başlatanların çoğunda sıkıntı oldu.

Sınıf bazlı oturum açarak giriş için;

  • www.eba.gov.tr/eba-sinif-bazli.html girelim
  • Çocuğumuzun T.C. kimlik numarasını ve karakterleri ilgili alana yazın ve devam et butonuna tıklayın.
  • Aşağıdaki gibi bir uyarıyla karşılatıysanız şu an için yayın akışı bitti veya sizle alakalı bir yayın bulunmuyor demek.
  • EBA şu an ders saatin değil. Yan tabloda yer alan sınıf ve uygun saatlerde EBA’ yı kullanabilirsiniz şeklinde olacak.

Bunun dışında haftalık yayın bilgisini indirip inceleyebilirsiniz. Oturum açma işleminde sınıf grubunuzda soru sorabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

HD yayın kalitesinde izlemek için 12084 MHz değerini ve Sembolde 13750 girilmeli. Pol. Yatay yani simgesi H ve 2/3 ile gerekli frekans ayarlarını yaparak uydudan kanal aramasını başlatınız. 

Yukarıdaki işlem dışında daha önce EBA TV hesap oluşturma işlemi vardı. Şimdilerde daha kolay hale getirildi. EBA şifresini unutanlar mail ve telefon numarası üzerinden sıfırlama yapabiliyor. Şifre oluşturma işlemi de aynı kanala işlem yapılmakta.

Genel dışında EBA TV çalışmıyor ise;

  • İnternet ağında veya hızında sorun var mı diye başka yerden bağlanmayı deneyin. Telefonun interneti paylaşıma açılabilir.
  • Bilgisayar ya da tabletle denensin.
  • DNS yöntemi televizyon içinde geçerli. Sonra modem yeniden başlatılacak.
  • Sık sık donuyor veya yayın kesiliyor ise büyük ihtimal yoğunluk ya da uyduyla alakalı sıkıntı var. İnternet kullananlar için hız düşüklüğü.

Televizyonda uydudan eba tv izlenmiyor canlı nasıl izlenir

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

eba şu an ders saatin değil hatasıeba tv ders saatleri


Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2020, 01:12

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.