TikTok hesabımı silemiyorum nasıl silinir?

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

TikTok kapatmada yapılacak işlemler dışında birde TikTok hesabını silemiyorum sorununda ilk yapacağınız işlem nedir bununla alakalı bir kaç önerimiz var.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çin’de bilinen ismiyle Douyin olan TikTok; video oluşturma ve paylaşma, canlı yayın yapma gibi imkanlar sunabilen sosyal medya uygulamalarından birisidir. Kurucusu, ByteDance olan bu uygulama ilk olarak 2016 ayının eylül ayında yayınlanmıştır. Bu uygulama hem iOS hem de Android işletim sistemlerini desteklemektedir. Bu aralar Trump ile başı dertte olan şirketin zorunlu satış ile gündemde sık yer alan konulardan biri oldu. Gizlilik endişesi taşına uygulama için bazı ülkeler denetim kararı almıştı.

TikTok uygulamasında hesap nasıl kapatılır?

  1. Öncelikli olarak profil sayfasına girilir. Ardından sağ üst köşede yer alan üç nokta ikonuna tıklanır. Bu işlem sizin ayarlar arayüzüne gitmenizi sağlayacaktır.
  2. Ayarlar kısmında bulunan “hesabımı yönet” butonuna tıklandıktan sonra gelen sayfanın en alt kısmında pek de vurgulanmamış ve pasif bir yazı belirecektir.
  3. Bu yazıda, “hesabınızı kaldırmayı mı düşünüyorsunuz?” ibaresi bulunmaktadır. Bu yazıya tıklanması gerekir.
  4. “Hesabınızı Kaldırmayı Mı Düşünüyorsunuz?” Bu butona tıkladıktan sonra önünüze bir sayfa gelecektir.
  5. Bu panel kodun girileceği bir paneldir. Bu kod; TikTok uygulamasına başlangıçta hangi telefon numarası tanındıysa o telefona gelecektir.
  6. Telefona gelen kod bu panele girilir ve ardından devam butonuna tıklanır.

Bu işlem hesabı dondurmak için değildir bu işlemle yalnızca hesabı tamamen kapatabilirsiniz. Ardından “continue” butonuna tıklanır. Önünüze gelecek olan panelde “delete account” seçeneği ve “iptal” seçeneği çıkacaktır. Burada “delete account” seçeneğine tıklanması gerekir. Bu işlemden sonra hesap kapatma işlemi başarılı bir şekilde gerçekleşir. Uygulamadan sizi atması gayet normaldir. Bu şekilde TikTok hesabınızı silebilirsiniz. TikTok silinmiyor şeklinde soranlar için aşağıdaki yazanın incelenmesini öneriyoruz.

TikTok hesabımı silemiyorum nasıl silinir?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TikTok hesabımı silemiyorum diyenler:

Çoğunun hesabına ulaşamadığıdan bu şekilde arayışta olunduğu bilinir. Nadir zamanlarda ise erişimi olanlarda kapatma sırasında hata alınabiliyor. Yazımızda her iki durum için önerilerimiz olacak.

  • Erişimde yaşanan bir uygulama sorunu olabileceği ihtimaline karşın çok sayıda kullanıcının böyle bir sorunla karşılaşılıp karşılaşmadığına bakmak gerekiyor.
  • Başka bir telefon kullanılarak giriş yapılsın ve internet farklı yerden bağlanılabilir.
  • Hesaba bir yasaklama gelmişse bazı kısımların kullanımı engellenir.
  • Çalınan hesap veya unutulan şifreler için ? simgesiyle yardım kısmına girilecek ve ilgili başlıkla sorunun iletilmesi ve dönüş olmadığında tekrarlanması gerekiyor.

Hiç bir şekilde çözüme ulaşamayanların acil kapatılması gereken hesaplar için yasal başvurunun yapılmasını öneriyoruz. Malum yeni kanunlaşan medya düzenlemesinden sonra bu ağların cevap vermesi zorunlu hale geldi. Tabi geçerli bir yasal durumun olması gerekiyor. Rastgele bir durum için ne gibi bir sonucu olur net cevap veremiyoruz.

Mahkeme süreci nasıl ilerliyor?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Savcılık ön bürosuna durumunuzu anlatan bir dilekçe hazırlamanız gerekiyor. Savcı uygun gördüğü takdirde onaylayarak işleme alınması için giriş onayı veriyor. Kimlik ve başvurunuz alınıp site dönüşün posta yolu ile yapılacağı bilgisi aktarılıyor. Çoğunlukla takipsizlik kararı çıkıyordu ama yeni düzenleme ile bu süreç değişti diye düşünüyoruz.

Sosyal medya sitelerinin Türk kullanıcılarının Türkiye’ de verilerinin barınması için gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda bildiri yayınlandı. Tahmini 2021′ de düzenleme daha aktif olacak ve başvurulara göre hızlı bir şekilde karar alınacak.

TikTok hesabını silemiyorum


Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2020, 18:18

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.