TikTok Live açılmıyor canlı yayın yapamıyorum

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Tiktok live canlı yayın açılmıyor sorununda birde canlı yayın yapamıyorum diyenler oluyor. Kısmi Live simgesi yok gibi bir durumla karşılaşanların olduğunu düşünüyoruz. Burada çözüm için yapılması gerekenlerin ne olacağı değişken olabiliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TikTok live açılmıyor diyen bugüne kadar bir kişiyle karşılaştık. 1000 Takipçiye ulaştım ama live çıkmıyor canlı yayın yapamıyorum sorununuz için kesin olmamakla birlikte bir çözüm yolu bulacağımızı düşünüyorum. Her uygulamanın buna benzer sorunları bulunuyor. Bu bazen kullanıcının profili ile alakalı olurken bazen de kısıtlama getirilmiş olabiliyor.

Tik Tok’ un çoğu önemli ağa bazı özellikleriyle fark attığı biliniyor. Örnek instagram’ ın yakın bir tarihte IGTV’ nin fişini bu yüzden çektiğini söyleyebiliriz. TikTok’ un attığı çok ama çok büyük fark nedeniyle.

Uygulamanın önemli reklam bütçeleriyle dünyanın her köşesine zamanında ulaştığını belirtelim. Kendini benimsettikten sonra video yayınlamada ve canlı yayınlarda sık kullanılan ağların başını çekti. Bu uygulamanın diğerleriyle en önemli farkı diğerleri gibi birden çok alanda yer almaması. Video alanında paylaşımların yer aldığı önemli bir ağ olma özelliğini hala koruyor. 

  • Size yazdığımız önerilerin dışında birde farklı bir yöntem söyleyeceğiz. Bu iş görebilir diye düşünüyoruz. Uygulamanın ayarlarından PRO hesaba geçerseniz hesapla alakalı bir sıkıntı varsa ortadan kalkabileceğini düşünüyoruz. 

TikTok canlı yayın çıkmıyor mu?

TikTok’ un bize göre en büyük eksikliği sorun yaşayanlar için geri dönüşlerin çok seyrek yapılması. Dil desteğinin de yetersiz olduğu aşikar. Örnek sorununuzu bildirmek istediğinizde seçeneklerde Türkçe dil desteğini göremiyorsunuz. Önerilerimiz denedikten sonra birde sorun bildirimini yapınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Canlı yayın çalışmıyor bildirimi için;

  • Profilinize dokunun,
  • Üstte yan yana 3 çizgiye girin,
  • Aşağıya doğru kaydırıp “Bir problemi rapor et”
  • Sorunla alakalı veya benzeri bir başlık seçiniz,
  • Ekleyebiliyorsanız ekran görüntüsünü de paylaşınız.

Gönderilen taleplere şu zaman dönülecektir diye bir bilgi olmadığını şimdide belirtelim.

TikTok Live açılmıyor canlı yayın yapamıyorum

TikTok canlı yayın olmuyor sorunu

Bu yazdıklarımız olasılık ve doğrulanmış hesaplarda çıktığını belirtelim. Bazen hesabın kısıtlanması ya da ceza almasından dolayı live çıkmıyor olabilir. Yine de aşağıdakileri denemenizde fayda olduğunu düşünmekteyiz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Takipçi sayınız yeterli mi
  • Yeterli takipçi sayısına ulaştıysanız üzerinden 24 saat geçmesini beklediniz mi
  • Hesabınıza telefon numaranızı eklediniz ve doğruladınız mı
  • Hesaba e-posta eklendi ve doğrulandı mı
  • Telefonun Android sürümünün uyum gösterip göstermediğinin emin olunması gerekiyor. iOS tarafında zaten pek kafaları karıştıracak durumlar yaşanmamakta
  • Telefonun tarih ayarının doğru olduğundan emin olunuz
  • Başka telefonlarla denemeye çalışınız
  • Cihazdan uygulamayı kaldırınız ve yeniden yükleyip kontrol ediniz
  • Eski sürümlerden birini yükleyip deneyin (Buradan apkmirror.com/apk/tiktok-inc indirebilirsiniz)
  • Erişim izinlerini kontrol ediniz.

TikTok live iPhone çıkmıyor

Takipçi sayımızın yeterli olması ve yukarıdakilerin kontrol edilmesi tamamlandı ise birde aşağıdakilerine göz atınız.

  • Ben yazan profile girerek hesap ayarlarınızı inceleyin,
  • iPhone ayarlarından Tik Tok> Mikrofona ve kameraya izin veriniz,
  • Telefonun gizlilik ayarlarını bakınız,
  • Son yapılan işlemleri düşünerek kontrol ediniz,
  • Uzun bir zaman telefon kapatılmamışsa kapatınız.

TikTok canlı yayın olmuyor sorunu

TikTok live iPhone çıkmıyor

Sorun için bir çözümümüz var mı?

TikTok canlı yayın yapamıyorum sorunu alanların çoğunun yaşadığı şeylerin birbirine benzer olduğunu düşünüyorum. Özelliğin ilk dağıtıma çıktığında bazılarının kullanımlarında sorun olacağını yazmıştık. Bu sadece buraya özgü değil çoğunda beklenen şeylerden biridir.

Kullanıcıların yapacağı şeylerin listesini yukarı bıraktık. İlk deneme sırasında paylaşım yaparken ekrana gelen seçeneklerin incelenmesini öneririz. Sonradan farklı bir hesapla deneyip denemediğini sorarız. Tabi farklı telefonlardan denemeden de netleşmeyecektir.

Telefonla alakalı olma olasılığında biz her zaman uygulamanın farklı versiyonlarını yükleyerek test edilmesini söyleriz. Olur da uygulamaya ya da cihazın yazılımına yeni versiyon gelerek uyumsuzluk göstermiş olabilir diye denenmesi gereken diğer önemli adımlardan biridir.

Ceza verilme olasılığını hiç düşündünüz mü? Bazen bunu yazdığımızda ya hesabımı kullanabiliyorum diyenler oluyordur. Evet kullanabilirsiniz ama cezanın küçüklüğü bazı özelliklerin çalışmamasına neden olur. Örnek diğer sosyal ağlarda karşılaştığımız takip yapamama sorunu. Limitleri zorlayacak şekilde peş peşe yapılan her şeyin bir olumsuz yanıtı olur. Bazen karşınıza bir uyarı şeklinde çıkar, bazen de başlıkta yer alan durumla karşılaşırsınız.

Yaptırım testi için önereceğimiz profilinize girip bir şeyleri değiştirmeye çalışmanız. Yapamıyorsanız bu aklınıza gelsin. Lakin şunu söyleyelim sistem arızalarında da değiştirememe sorunu oluşabilir.

TikTok canlı yayın açılmıyor şikayetlerinde atılacak adımların bir çoğunu sizler için araştırıp bu yazıda toparladık.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.