TKGS ne demek ne işe yarar?

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

TKGS ne demek ve TKGS ücretli mi ücretsiz mi diye soranlar için hazırladığımız haberimize birde kurulum hakkında bir bağlantı ekledik. Kanal aramada sorun yaşayanlar buraya!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TKGS, Türksat’ in 6-7 yıl önce hizmete aldığı “TKGS” sistemi için çoğu Smart TV ve uydu alıcı üreticileri çıkardıkları yeni cihazlarda uyumluluk süreçlerini tamamladı. Bu sistem değişen TV kanallarını veya radyo yayınlarını otomatik olarak tespit ediyor ve güncelliyor. Kısaca otomatik uydu güncelleme özelliğine denmekte.

TKGS nedir?

TKGS, dahili uydu olan Smart TV’ leri ve de uydu cihazlarının kanal bilgilerinin Türksat tarafından yayına alınması, kanal frekans gibi değerlerin değiştiğinde daha önce veri tabanına alınan bilgilerin otomatik cihazlara ulaşmasını sağlayan sistemin adı. Kanallar sistemde güncellenir ve TKGS uyumlu cihazlar bu verileri alır.

Eskiden bir veya birden çok kanalın frekansı değiştiğinde çoğu kullanıcı yayını gittikten sonra öğrenirdi. Bazıları çanakta sorun olduğunu düşünerek işlem yapmaya çalışırdı. Değişen frekansları teker teker manuel değiştirmek veya bir daha otomatik kanal aramayı başlatıp yeniden kanal sıralamasını yapmak zorunda kalırdık.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TKGS uyumlu cihazların dışında uydu kurulumu için örnek yazımız Smart TV uydu kurulumu haberimize bakmanızı önermekteyiz. Tabi burada aynı zamanda TKGS kurulumu hakkında bilgide yer alıyor.

Bazıları TKGS ücretli mi ücretsiz mi diye soruyor. Türksat, yukarıdaki hizmeti ücretsiz olarak sunmakta. Böyle bir sistem sayesinde cihaz üreticileri ve kullanıcıları ek bir işlem yapmadan kolay yoldan kanallacrı güncellenecek. Hatta otomatik kurulumda bu seçenekle daha basit kanal arama gerçekleşmekte.

TKGS kanal güncelleme

TKGS uyumlu cihazlarda bunu belirte bir logo bulunmakta. Mevcut yayın sistemi HD yayınlara öncelik vermekte. Sistemin güzel bir tarafıda kanallar değiştiğinde Smart TV kapalı olsa dahi ama stand by modda ise yani fişe takılı ve ışık yanıyorsa değişen kanallar otomatik olarak TV’ de de değişecek.

Kanal aramada bu özelliğin etkin olmasına dikkat ediniz. Kapalı ise otomatik kanallar güncellenmeyecektir. Hatt güncelleme işlemi 2 saniye içerisinde erişilmekte bilgisi yer alıyor. Televizyon izlerken güncelleme arka planda da yapılabiliyor.

Uydu alıcılı televizyon alırken TKGS desteği olup olmadığını sormanızı öneriyoruz. TKGS ne demek yazımız umarım işinize yaramıştır.

TKGS ne demek ne işe yarar?

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir