Trump TikTok yasaklama kampanyası

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

ABD Başkan' ı TikTok' a yasaklama getirilmesi için bir kampanya başlattı. Diğer sosyal medya uygulamaları üzerinden reklamla yasak kampanyası başladı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yakın bir zamanda veri sızıntılarıyla gündemde yerini alan Tik Tok, şu aralar Hindistan’ da yasaklandı ve bir çok ülkede geleceği konusunda tartışmalar var. En büyüğü ise Amerikan Başkanı’ nın bu platformu yasaklama teklifi.

Bazı ülkelerde soruşturma başlatıldığı uygulama için Trump yasaklama kampanyasını başlattı. Sıkıntı tarafı ise uygulamanın en fazla kullanıldığı ülkelerden biri olan ABD yaptırım kararı alırsa bu TikTok için iyi olmayacaktır.

Bir diğer bomba etki ise Başkan’ ın yönetim birimi tarafından sosyal ağlarda uygulamaya yasak getirilmesi kampanyasının başlatılması. Yani ortada ciddi ciddi bir savaş var ve eldeki tez büyük yaptırımların yolunu açabilir. Kampanyada hedef kitle ise 18 ile 64 yaş grubunu barındırmakta. Reklamlarda imza kampanyası şeklinde yönlendirme yapılıyor. Detayı incelendiğinde imzalayanların kişisel bilgisi, mail ve telefon bilgileri yer alması isteniliyor. 

Şu an başlatılan kampanya herkesimden olumlu olumsuz tepkiler geliyor. Hatta M. Pompeo bile uygulamanın indirilmemesini öneriyor. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bu iş instagram’ a yaradı gibi duruyor. Uzun bir zamandır rekabet etmeye çalışan instagram’ ın bundan faydalanıp yeni hizmeti Reels için çalışmaları sürdürüyor. Yavaş yavaş TikTok’ un boşluğunu doldurmayı hedefliyor.

Trump TikTok yasaklama kampanyası

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak