Tüplü televizyonda USB ile film izlemek

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Tüplü televizyonda USB flash bellekten film izlemek için nasıl bir cihaz almalıyım diyenler için bir kaç öneri de bulunmak isteriz. Tabi video formatına dikkat ediniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Eski televizyona USB bağlanır mı yoksa başka bir yöntem var mı diye sorunlar oluyor. Tüplü televizyona USB bağlama video izlemek için en yöntemlerden bir kaçı uydu alıcıyla ve USB desteği olan DVD yardımıyla kolayca kullanılabilir. Eskiden elektronik cihazın kaliteli olup olmadığını markası dışında birde ağırlığıyla ölçülebiliyordu. Yani o zamanlar ağırsa iyi bir cihaz denilirdi. Şimdilerde ise ne kadar hafif o kadar iyi.

Daha önce Smart desteği olmayan LCD televizyona Android tv box yardımı ile Smart özelliği kazandırmayı anlatmıştık. Bu cihazla internet girme ve uygulama yükleme mümkündür. Bu konuda ise daha eski televizyonlarda flash bellek kullanma için neler yapılabilir bunu inceleyeceğiz.

Eski televziyonunuzu değiştirmek istemiyorsanız en az maliyetli ve sorunsuz kullanım için:

  • USB DVD satın alma
  • USB uydu alıcı alma (Yazılım video oynatma desteği önemli)
  • Cihazın girişi varsa ip tv / tv box

Yukarıdakilerle flash diskten film izleyebilirsiniz. Tabi desteklediği video formatı önemli. AVI, mp4…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cihaz almadan önce video formatlarına dikkat ediniz. Çoklu destekler birden fazla iş yükü çıkarmaz. Olurda uyumsuz bir görüntü formatıyla karşılaşırsanız bilgisayardan uyumlu bir formata çevirebilirsiniz. Bazen videonun bağlantı uzantısını değiştirerek açıldığı olabiliyor.

Not: Alacağınız cihazın yazılım desteği önemli bir etken. DVD aldığınızda girişler tv’ ye göre ise işlemi cihaz üzerinden yapılacağından dolayı sorun değil. Ama uydu alıcılarda hem cihaz kalitesi hem desteği önemli bir faktör olacaktır.

tüplü televizyonda usb ile film izlemek

Dikkat etmeniz geren hususlardan bir kaçı ise ;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • Alacağınız cihaz ucuz ama iş görür olmasına dikkat edin.
  • Önerimiz yer kaplamayacak şekilde olan boyutda ürünlerin tercih edilmesi.
  • Televizyona lehim yoluyla bir aparat takıp işlem yapmak isteyenler farklı bir sıkıntıya neden olacak durumla karşılaşılmaması için bir servisten yardım almaları veya yukarıdaki önerilerden birine yönelmeleri daha iyi olur.


Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2020, 18:16

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.