Türkiye Tik Tok için inceleme kararı aldı

Andronova
Yazar Andronova 1 Minimum Okuma

Video paylaşımıyla gündemde olan popüler uygulama Tik Tok, Türkiye tarafından inceleme kararı alındı ve veri ihlalleri nedeniyle ceza alabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Türkiye’ den Tik Tok için inceleme başlatma kararı alındı. Kişisel verilerin korunmasıyla ilgili kurul tarafından, TikTok’ un incelenmesi kararı alındığı duyuruldu. Buna neden olan sebep ise bazı uygulamaların kullanıcıların verilerini depoladığı ve haberleri olmadan kaydettikleri yatmakta. 

İlgili bilgiler dünya genelinde gündeme gelmesi ile Türkiye önemli bir karar aldı ve bu iddiaların araştırılması için inceleme başlattı. Ülkemizde de en çok kullanılan sosyal ağ uygulamalarından biri olması nedeniyle incelemenin önemini belirten resmi açıklamalar yapıldı.

Daha önce de bazı uygulamalar için inceleme başlatan kurulun en dikkat çeken kararı Facebook’ un ihlalerine verdiği 3 milyon para cezasıydı. Tahmini beklenti bu şirket içinde bir ceza yolda diyebiliriz.

TikTok’ un kenarda pek sesini çıkarmadan işine bakması nedeniyle pek farklı konularda gündeme gelmiyordu. Ama ciddi ciddi bir inceleme gereken bir uygulama olduğunu belirtelim. İçeriklerin de denetiminde önemli kararlar alınması gerekiyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çoğu haber sitesinde gündeme gelen bu haberden sonra çok sayıda kullanıcısı acaba bir yaptırım gelebilir mi diye endişe duyduğunu düşünüyoruz. Büyük ihtimal eksiklikler sıralanacak ve belli bir süre verilecek veya para cezası ve gerekli düzenlemeler istenilecek.

Türkiye Tik Tok için inceleme kararı aldı


Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2020, 19:47

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.