TV Plus bu ekrandan içerikleri izleme yetkiniz bulunmuyor

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Turkcell TV Plus "Sahip olduğunuz paket ile bu ekrandan içerikleri izleme yetkiniz bulunmuyor. Yeni paket satın alabilir ya da 532 arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz"

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android TV Box ve Smart TV televizyonda Turkcell TV Plus uygulamasında canlı tv yayınını açarken herhangi bir kanalda “Sahip olduğunuz paket ile bu ekrandan içerikleri izleme yetkiniz bulunmuyor” hatası ekrana çıkıyor ve öneri olarak paketleri incele seçeneği sunuluyor. Vazgeç dendiğinde başa dönüyor ve kanal listesine geçiyor. Haberimiz bu durum nedir ve bir çözümü var mıdır diye soranlar için bilgi amaçlı hazırlanmıştır.

Yaşanan sadece sizle sınırlı değil tüm standart abonelik pakatinde bu şekilde bir durum söz konusudur. Almalı mıyım derseniz bence alternatiflerine bakılmasını öneriyoruz. 

Turkcell TV Plus izleme yetkisi sorunu

TV Plus izleme yetkiniz bulunmuyor, televizyonda ücretli kullanıma geçilmesiyle çıkan bir bilgi mesajıdır. Bazıları telefonumda TV Plus aboneliğim var ama yetkiniz bulunumuyor sorunu çıkıyor şeklinde şikayette bulunuyorlar. Bu durum yakın zamanda çıktı ve mobil cihazların dışında kullanılan cihazlarda artı bir ücretli abonelik sistemine geçiş yapıldı. Olası nedeni telefonunda paketi olanlar bir çok cihazda bunu kullandığından dolayı hem para kazanmaya hem de önüne geçmek adına atılan bir adımdır diye düşünüyoruz. Üstüne birde şifrelerin yakınlarla paylaşılması da söz konusudur.

Şikayet kanallarını zorlayan kullanıcılara bilgilendirme mesajı veya araması gidebiliyor. Burada çok abonelik çeşiti ile karşılaşıyoruz ama bize daha çok geri sardırma yaradığından pek mobil dışına çıkmayı düşünmedik. İçeriklerin çoğu zaten internette yer alıyor ve pek ektrası olmadığındacn televizyonda tercih etmedik. Üstelik görüntü de ara ara düşük çözünürlükte TV’ lerde karşılaşıyoruz. Tabi paralı sürüme geçtikten sonra bir değişim var mı bilemiyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

TV Plus bu ekrandan içerikleri izleme yetkiniz bulunmuyor

Çözümde bir şey yapılabiliyor mu?

Belki mobil cihazdaki ekran görüntüsünü aktarma özeliğinden faydalanabilirsiniz. Bu Samsung tarzı sistemlerinde kolay ama iPhone kullanıcılarında yardımcı uygulama satın alınmasına zorlayabilir. Lakin demo bir uygulama üzerinde test ettiğimizde Turkcell’ in güvenlik önlemini devreye aldığını gördük. Ekranı yansıtma işleminden sonra yayın kendi kendine duruyor ve siyah ekranda kalıyor. Sanki internet gitmiş gibi dönüp duruyor. Tabi net testi Android tarafında yapılması gerekiyor.

Şu an var mıdır bilemiyoruz ama yoksa ileri de kampanya veya abonelik sistemlerinde bunun için ayrı bir paket yapılabilir. 

Kullanım durumlarına göre çıkan problemlerde yapılacaklar ise;

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. İnternetin kapatılıp açılması veya farklı bağlantılardan yararlanılması.
    1. Bağlantınızı değiştirerek deneyiniz. (WiFi / 3G)
  2. DNS tanımlaması yapılması.
    1. İnternet hizmetini aldığınız yerde bir problem yaşanması.
    2. Güvenli adreslerden yararlanınız.
    3. Manuel girdiğiniz adreste bir problem yaşanıyor olabilir.
  3. Uygulamanın farklı versiyonlarından test edilmesi.
    1. Güncellemelerden hemen sonra aksaklıklar yaşandığı zamanlar olabiliyor.
    2. Kullanılan cihazla çakışma veya uyumsuzluk.
    3. Uygulamanın versiyonu cihazda desteği olmaması.
  4. Tarihte yanlışlık varsa düzeltilmesi.
    1. Sorun olarak çoğu sistem algılayabiliyor.
  5. Boş alanın yeteri kadar olduğundan emin olunması.
    1. Var görünüyor ama yetersiz kalabiliyor. Sistemlerin çalışma mantığında daha geniş alan her zaman daha stabil çalışmayı sağlar.
  6. Aşırıya kaçılan durumlarda ban mevzusu.
    1. Yanlış olan bir şeyi yapmasanız dahi her türlü sık yapılanlar şüpheli görülebiliyor.


Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2021, 17:47

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.