Twitter Dikkat Sana Direkt Mesaj Yolladı

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Twitter direk mesaj yoluyla hesabınızın şifresi değiştirildi şeklinde mesaj geldiyse ve içerikte t.co /foDdUJIhFn ve Securtiytwiter.ml uzantılı tıklama adresi geldiyse dikkat virüs var. Hesap çalma işlemi!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

“Merhaba hesabınızın şifresi değiştirildi. Şifre değişikliği işlemini siz yapmadıysanız size oluşturulan bu bağlantıdan lütfen hesabınızı doğrulayınız. t.co /foDdUJIhFn  Twitter 473 – Twitter Inc. ve Securtiytwiter.ml/ ?325″ Bu şekilde gelen bağlantılara tıklamayınız. Eğer şüphe de kaldıysanız Google Chrome, Internet Explorer ve Safari (iOS iPhone) tarayıcıdan twitter.com üzerinden şifre sıfırlama işlemini yapınız.

İkinci mesajla gelen bağlantı ile şifre sıfırlama işlemi denendiğinde 404 hatası çıkıyor. Yani böyle bir sayfa yok. Eğer direk bilgilerinizle giriş denerseniz girdiğiniz bilgiler karşıya gidecek.

Twitter Direkt Mesaj Yolladı Uyarısı: Dikkat Edilmesi Gerekenler

Sosyal medya kullanımı günümüzde yaygınlaşmış durumda ve kullanıcılar birbirleriyle kolayca etkileşimde bulunabiliyor. Ancak, özellikle Twitter gibi platformlarda gelen direkt mesajlar konusunda dikkatli olmak önemlidir. Bu yazıda, Twitter üzerinden alınan direkt mesaj uyarılarına dair bilgilendirici bir makaleye yer verilecektir.

1. Sahte Hesaplar ve Dolandırıcılık: Twitter üzerinde bazen sahte hesaplar, kullanıcıları dolandırma amacıyla direkt mesajlar aracılığıyla iletişime geçebilir. Kullanıcılar, tanımadıkları hesaplardan gelen direkt mesajlara karşı dikkatli olmalı ve herhangi bir kişisel veya finansal bilgi paylaşmamalıdır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

2. Güvenlik ve Kişisel Bilgiler: Twitter, kullanıcıların güvenliğini ön planda tutmaktadır. Ancak, direkt mesajlarda paylaşılan bağlantılara tıklanmamalı ve özellikle kişisel bilgiler gibi hassas veriler paylaşılmalıdır. Twitter, kullanıcılarına hiçbir zaman şifre veya kişisel bilgilerini paylaşmamaları konusunda uyarır.

3. Spam ve Otomatik Mesajlar: Bazı durumlarda, otomatik mesaj gönderen hesaplar veya spam içerik üreten hesaplar, kullanıcılara direkt mesajlarla ulaşabilir. Bu tür mesajlara karşı kullanıcılar, bilinmeyen veya güvenilmeyen kaynaklardan gelen mesajlara itibar etmemelidir.

4. Uyarı ve Bildirim Ayarları: Twitter, kullanıcılara hesaplarına özel güvenlik ayarları sunmaktadır. Kullanıcılar, gelen direkt mesajları kontrol etmek ve istenmeyen içerikleri filtrelemek adına uyarı ve bildirim ayarlarını düzenlemelidir. Bu, istenmeyen içerikleri en aza indirmek adına etkili bir yöntemdir.

5. Raporlama ve Engelleme: Eğer kullanıcılar, rahatsız edici veya güvenlik riski taşıyan bir direkt mesaj alırlarsa, Twitter’ın sağladığı raporlama ve engelleme seçeneklerini kullanmalıdır. Bu sayede ilgili hesaplar incelenir ve gerekli önlemler alınır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter Dikkat Sana Direkt Mesaj Yolladı Virüsü

Twitter dikkat sana direkt mesaj virüsüne dikkat! Aşağıda gelen bağlantı linkleri hesap çalma yönteminden biri. Bu yöntem Twitter’ ı taklit edilerek yapılan sahte bir web sitesi. Dikkat çektiyse ikinci mesaj “@gtr235326993219” olarak görülmekte. 

Bu şekilde bir mesaj geldi ise sakın tıklamayınız. Bazen tıklandığında bir şey olmazken, bazen de bilgisayara veya cep telefona virüs bulaşabiliyor. Aşağıdaki yöntem fake yöntemlerden biri. Virüs bulaşmıyor ama tıklayan kişi o telaşla kullanıcı bilgilerini girdiğinden hesabı çalınıyor. www.andronova.net

Twitter dikkat sana direkt mesaj yolladı virüsü
Twitter dikkat sana direkt mesaj yolladı
Twitter dikkat sana direkt mesaj yolladı
Twitter direkt mesaj yollanamadı
twitter virüsü
Twitter direkt mesaj yolladı

Eğer Twitter hesabınız ile bu sahte sayfadan giriş denemesi yaptıysanız acil twitter. com’ dan şifre sıfırlama işlemini yapınız. 

Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için mobil doğrulamayı aktif ediniz. Yani hesaba giriş yapıldığından cep telefona SMS ile doğrulama kodunun gelmesi. Şifreniz çalınsa dahi hesabınıza giriş yapamazlar.

Twitter dikkat sana direkt mesaj yolladı sorunu için makalemiz buraya kadar.

ETİKET:
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.