Twitter hesabına yönetici ekleme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Twitter hesabına Contributor (katılımcı) ve admin (yönetici) eklemek için hangi bölümden işlem yapılır resimli anlatımla Twitter sayfasına kullanıcı ekleme nasıl yapılır göreceksiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter hesabına üye ekleme yani Twitter kullanıcı ekleme bölümünü göremediniz mi? Böyle bir bölüm farklı bir adreste yer alıyor. Twitter direk hesap ayarlarına bu şekilde bir seçenek eklememiş. Bu yazımızda hesap’ ta paylaşım yapmak için kullanıcı atama ve yönetici atama resimli anlattık. 

Twitter hesabınıza yönetici veya katılımcı eklemek mi istiyorsunuz? Twitter.com ayarlarını incelediğimizde hesaba yönetici ataması yapılacak yer göremedik. Meğer bunun için ayarı bir yer varmış. Bu yerden ister hesaba katılımcı eklersiniz isterse admin olarak ekleyebilirsiniz. Ekleme yaparken dikkat etmeniz gereken husus yetkilendirme. Twitter, Facebook gibi gelişmiş yönetim seçeneklerine sahip değil.

Twitter yönetici nasıl eklenir?

  1. Twitter hesabınızı açınız. Tarayıcıya “Tweetdeck.twitter.com” yazıp giriş yapınız.
  2. Açılan yerde sol kısımdaki araç çubuğuna benzer yönetim panelindeki iki insan profil simgesine dokunun. Yani “Accounts” açılacak. Buradan “Manage team” seçeneğine dokununuz.  
  3. Add team memeher” yazan yerin altındaki boş alana eklenecek Twitter kullanıcı adını yazıp onaylayın. Yani “Authorize” seçeneğinden.
  4. Eklediğiniz kişinin yönetim şeklini istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz.
  5. Örnek katılımcı veya yönetici yapabilirsiniz. Katılımcı yönetici gibi izinlere sahip değildir. Ama tweet atabilir, yorumları düzenleyebilir ve genel işlemlere erişim yapabilir. 

Twitter hesabına yönetici eklemeTwitter yönetici nasıl eklenir?Twitter kullanıcı nasıl eklenir?Twitter hesaba üye eklemeTwitter hesap yönetim ayarları

Eklediğiniz kişinin rolünü değiştirmek için kişinin adının altındaki “Rolü değiştir” e tıklayın. İngilizce adı “Contributor” olarak göreceksiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.