Twitter Numara Ekleme Kaldırma Nasıl Yapılır?

Andronova
Yazar Andronova 6 Minimum Okuma

Twitter numara ekleme işlemlerini yaparken birde numara kaldırma sırasında işlem yapılamadı şeklinde sorun yaşayanlar oluyor. Resimli anlatımla sizlere yapılabileceklerden bahsedeceğiz. Eğer numarayı kaldıramıyorsanız resmi sitesinde yardım sayfasını ziyaret ediniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Sosyal medya uygulamaları içerisinde en çok kullanılanlardan biri olan Twitter’ da yer alan telefon numaranızı nasıl değiştirebileceğinizi bu haberimizde sizlerle paylaşacağız. Sosyal medya hesaplarında telefon numarasının tanımlı olması güvenlik ve hesabınıza tanımlı şifrelerinizi değiştirmeniz için önemlidir. Çünkü son dönemde sosyal medya hesapları başkaları tarafından ele geçirilen bir çok kişi bulunmaktadır. Bu tarz olumsuz durum yaşayanlar için telefon numarasının hesaplarında tanımlı olması önemlidir.

İşlemlerden önce bilgilendirmek amaçlı bazı önemli detayları sizlerle paylaşacağız.

Telefon numarası ekleme sırasında oluşacak hataların ne anlama geldiğini araştırmak adına hem sitemizden hem ilgili ağın yardım alanından yararlanabilirsiniz.

Ekleme işlemlerinden önce kesinlikle bir mail adresinin bu ağda yer almasını sağlayınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter Telefon Numarası Ekleme

Hesabınızda bulunan telefon numarasını değiştirebilmek için aşağıdaki adımları uygulayınız:

  • İlk olarak hesabınıza giriş yapınız. Önerimiz web sayfasını açarak devam etmeniz. Açtıktan sonra karşınıza gelen ekrana kullanıcı adınızı ve şifrenizi yazarak giriş yapınız. 
image 2
Twitter numara ekleme seçenekleri

Ardından telefon numarasını eklemek veya düzenleme işlemleri yapabilmeniz için profil simgesine tıklayınız. Karşınıza gelen açılır menüden Ayarlar simgesine tıklayınız. Aşağıdaki resimde bu menü sizlere gösterilmiştir.

media 821
Twitter numara ekleme

Bu işlemden sonra karşınıza gelen seçeneklerden Mobil yazısına tıklayınız. Aşağıdaki resimde ayarlar bölümünde gireceğiniz bölüm gösterilmiştir.

Twitter numara ekleme
Twitter numara ekleme adımları

Bu işlemden sonra karşınıza gelen ekrana telefon numaranızı yazarak Devam Et yazısına tıklayınız. Bu işlemden sonra güvenlik amacıyla sistem sizlere sms kodu gönderecektir. Bu kodu ekrana yazarak işlemlerinize devam ediniz. Var olan numarayı değiştirmek için ise Mobil menüsünden “Numara Düzenle” yazısına tıklayınız. Aşağıdaki resimde telefon numarası giriş ekranı gösterilmiştir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Twitter numara kaldırma
Twitter numara ekleme sorunu

Twitter Numara Ekleme ve Kaldırma Süreci

Twitter, kullanıcılara hesaplarına ekledikleri telefon numaralarıyla daha güvenli ve kişiselleştirilmiş bir deneyim sunma olanağı tanır. Ancak, bu numarayı eklemek veya kaldırmak istediğinizde bilmeniz gereken bazı adımlar vardır. Bu makalede, Twitter hesabınıza numara eklemenin ve kaldırmanın adımlarını ve bu süreçlerde dikkat edilmesi gereken güvenlik ipuçlarını bulacaksınız.

Twitter Numara Ekleme Adımları:

  1. Twitter Hesabınıza Giriş Yapın:
    • Bilgisayarınız veya mobil cihazınız üzerinden Twitter’a giriş yapın.
  2. Profil Sayfanıza Gidin:
    • Sağ üst köşede bulunan profil simgesine tıklayın. Açılan menüden “Profil” seçeneğine gidin.
  3. Ayarlar ve Gizlilik Bölümüne Geçin:
    • Profil sayfanızda sağ üst köşede yer alan dişli simgesine tıklayın ve açılan menüden “Ayarlar ve Gizlilik” seçeneğine gidin.
  4. Hesap Ayarlarına Geçin:
    • “Ayarlar ve Gizlilik” bölümünde solda bulunan menüden “Hesap” seçeneğine tıklayarak hesap ayarlarına geçin.
  5. Numara Ekleme Bölümüne Girin:
    • “Hesap” bölümünde, “Hesap Bilgileri” seçeneğini bulun ve buradan “Telefon” seçeneğine tıklayın.
  6. Numaranızı Ekleyin:
    • Açılan sayfada “Telefon numarası ekle” seçeneğini bulun. Buradan ülkenizi seçin, telefon numaranızı girin ve eklemek için talimatları takip edin.
  7. Onay Adımlarını Tamamlayın:
    • Numaranızı ekledikten sonra, Twitter size bir onay kodu gönderecektir. Bu kodu girerek işlemi tamamlayın.

Twitter Numara Kaldırma Adımları:

  1. Aynı Ayarlara Ulaşın:
    • Twitter’a giriş yaptıktan sonra “Ayarlar ve Gizlilik” bölümüne gidin.
  2. Hesap Ayarlarına Geçin:
    • “Hesap” bölümünde, “Hesap Bilgileri” seçeneğini bulun ve buradan “Telefon” seçeneğine tıklayın.
  3. Numarayı Kaldırın:
    • Eklediğiniz numara görüntülenecektir. Numarayı kaldırmak için ilgili seçeneği tıklayın ve talimatları takip edin.
  4. Onay Adımlarını Tamamlayın:
    • Numarayı kaldırdıktan sonra, Twitter size bir onay kodu gönderebilir. Gerekirse bu kodu girerek işlemi tamamlayın.

Güvenlik İpuçları:

  • Güvenilir Bir Numara Kullanın: Hesabınıza eklediğiniz numara güncel ve doğru olduğundan emin olun.
  • İki Faktörlü Kimlik Doğrulama Kullanın: Hesap güvenliğinizi artırmak için iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanmayı düşünün.
  • Numara Değişikliğini Bildirin: Numaranızı değiştirdiğinizde, hesap ayarlarınızı güncelleyin ve gerekli bildirimleri yapın.

Twitter Numara Ekleme Sorunu

Twitter’ a numara eklerken herhangi bir hata mesajı alıyorsanız, aldığınız mesaj doğrultusunda izlenilecek yolu belirlememiz gerekiyor. Mesela çok sık denediniz ya da şu an gerçekleşemiyor tarzı bir uyarı alıyorsanız, sorun ya güvenlikle alakalı ya da çok sık denemeden dolayı yaşanmakta.

Twitter Numara Eklenmiyor Sorunu İçin Yapacaklarınız

İlk önerimiz kesinlikle web üzerinden deneme yapmanız. Güvenilir bir cihaz veya bilgisayardan Chrome üzerinden numara eklemeye çalışın. Duruma göre eklenmesi gereken eksiz alanlar eklenip doğrularak sorun ortadan kalkacaktır. Olur da çok sık deneme yapmışsanız, bir kaç saat bekleyin ve deneme yaptıktan sonra aynı uyarı çıkarsa en son denemenin üzerine 24 saat geçtikten sonra tekrar numarayı eklemeye çalışın.

Önemli bir detay: Numaranız kısıtlanmış veya yasaklanmış olma olasılığı için, başka bir telefon numarasını eklemeye çalışın.

Twitter Numara Kaldırma Sorunu

Bu pek sık yaşanmaz ama yine hesaba işlem kısıtlanması koyulmuşsa bir süre numara kaldırma işlemine izin verilmez. Esasında bir çok işlemin kısıtlandığı düşüncesi oluşmakta. Deneme adına profilinizde bir şeyi değiştirmeye çalışın ve oluyor mu bakın.

Not: Hesabınıza yaptırım uygulanmışsa, hesap üzerinden herhangi bir değişim uygulayamazsınız.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.