Twitter uygulama erişimi kaldırma oturum kapatma

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Uygulamaların Twitter hesabına erişimleri kaldırma ve Twitter oturum kapatma için eklediğimiz görselleri takip etmeniz size çözümü getirecektir. Uygulama izinleri nasıl kaldırılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

3. Parti uygulama dediğimiz resmi uygulama dışında dış geliştiricilerin çıkardığı ve Twitter ile alakası olmayan veya doğrudan Twitter’ in işletmesiği uygulamalardır. Bu uygulamalar hesabınıza bağlanmada sizden kullanım izini ister. İstediği erişim izinleriyle okuma, yazma veya bilgi verilere ulaşma izinleri alabiliyor.

Verilen izinlerde neler olabiliyor? Bazıları sadece okuma veya daha ileri giderek Tweetleri okuma, profili güncelleme, kişilerinizi görme veya Tweet gönderebiliyorlar. Bunun dışında kişisel verileri de bazıları görebilmekte. Kayıtlı mail hesabını ve kayıtlı kullanıcı bilgilerine.

Bağlantı yapan uygulamalarda şifre girme bölümü çıkıyorsa ve yönetici yetkilerine erişmek istiyorsa kesinlik işlem yapmayınız. 

Twitter uygulamaları kaldırma

Uygulamalarda erişim izinleri ve uygulama oturum kapatma işlemini yapabilmeniz için önerimimiz sorunsuz temiz bir cihazdan işlem yapmanız. Bakınız bu izinler bazen başınızı büyük sıkıntılara sokabiliyor. Sizin adınıza Tweet atmanın dışında beğenme ve takip etme gibi işleri de yapabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Twitter uygulamamızı telefondan açıyoruz
  2. Sol üstte profil resmimize dokunuyoruz
  3. Ayarlar ve gizlilikle devam ediyoruz
  4. Hesap bölümüne girip “Uygulamalar ve oturumlar” kısmı açılacak
  5. Son bölümde göredüğünüz ve kullanmadığınız uygulamaların bağlantılarını kesiniz

Twitter uygulama erişimi kaldırma oturum kapatmaTwitter uygulamaları kaldırmaTwitter uygulamaları silmeTwitter uygulamalara erişim izniTwitter uygulamalara erişimi kaldırma

Yukarıdaki Twitter uygulama kaldırma ve oturum kapatmayı sağlıyor. Bizde ilgili bölüme girdiğimiz çok fazla bağlantılı uygulamalarla karşılaştık.

Twitter uygulamaların erişimini kaldırma

Twitter’ da kaldırılmayan uygulamalar çıkarsa bize adını ve aldığı hatayı yazarak veya paylaşarak yardım alabilirler. Bağlantı kesilmeyen programların genel nedeni arka planda işlevi ve olası soruna neden olunabilecek kaygı.

Twitter uygulamalara erişim iznini kaldırma veya uygulama izinleri kaldırma konusu için hazırladığımız bilgiler umarım işinizi görmüştür.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.