Bu tweette paylaşılan içerikler tartışmalıdır

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

ABD seçimlerinde karşılaştığımız bu tweette paylaşılan içeriklerin yasağı mesajı dünya genelinde tartışılan önemli konulardan biri olduğunu söyleyebiliriz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

“Bu tweette paylaşılan içeriklerin bir kısmı veya tümü tartışmalıdır ve bir seçime ya da başka bir toplumsal sürece katılma konusunda yanlış yönlendiriyor olabilir” uyarısı çoğunlukla Trump’ ın attığı tweet’ ler üzerinden fark edildi. Twitter Trump’ u  bazı paylaşımlarını engelledi ve dünya genelinde tartışma konusu oldu. 

Bu uyarıyla acaba doğru mu yapıldı yoksa özgürlükler mi kısıtlanıyor şeklinde eleştirilerde yapıldı. Şirketten gelen kapalı resmi olmayan açıklamada yalan paylaşımların ve haksız yönlendirmelerden dolayı yapıldığı yönünde. Bazıları neyin yalan olup olmadığına Twitter karar veremez diyorlar. Burada bir şikayet varsa incelenir ve araştırılarak karar verilir. Ama bir başvuru yokken her şeyin gelişi güzel engellenmesi şu soruyu ortaya çıkarıyor. Neden işinize geldiği gibi yasaklama yapılıyor. Ülkemizde veya bazı ülkelerde olan hassas konularda aynı duruş neden sergilenmiyor.

Bu şekilde bir hassaslık gösteren şirketin kafasına göre karar verme konusu çok eleştiriliyor. Ülkelerin kendine göre hassaslık gösterdiği konular oluyor ve çoğu sosyal ağlarda şikayet olmadan gerekli yaptırım görülmemekte. 

Gelelim sık sık böyle bir sıkıntı yaşayanların ne yapması konusuna. Aşağıdakilerin incelenmesini öneriyoruz ve duruma göre talep uygulama üzerinden yapılabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Paylaşılan içeriklerin bir kısmı tartışmalıdır durumu için:

  • Çoğunda mı çıkıyor yoksa nadir mi çıkıyor? (Aynı paylaşımları başka bir hesabınız varsa onda paylaşıp test edin)
  • Hesabınıza bir engel yapılmış olabilir. Tweet yasağı gelen hesaplarda belli bir adeti geçtiğinde veya paylaşım sıklığına göre de bir yasaklama söz konusu olabilir.
  • Profilinizde bir şeyi değiştirmeye çalışınız. Kayıt ederken bir uyarı çıkıyorsa cezalandırılmış bir hesap diyebiliriz.
  • Son zamanlarda yapılan paylaşımların içeriklerini inceleyiniz.
  • Sık şikayet alınan bir hesaba sahipseniz haklı veya haksız yapılan şikayetlerde yinede geçici bir inceleme süreçleri olabiliyor.

Bilinçsiz kullanıma devam edilen hesaplar zamanla geçici yasaklama veya kapatılmaya neden olunabilir. Nedeni nedir bilmeyenlerin bir destek oluşturmasını öneriyoruz.

Bu tweette paylaşılan içerikler tartışmalıdır
Bu tweette paylaşılan içerikler tartışmalıdır
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak