Twitter E-posta Hesabıma Doğrulama Kodu Gelmiyor

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Daha önce farklı uygulamalar için hazırladığımız benzeri konumuz Twitter e-posta hesabıma doğrulama kodu gelmiyor sorununu bu içeriğimizde ele alacağız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter hesabıma girdiğimde onay kodu istiyor ama kod gelmiyor diye bir çok şikayetle karşılaşmaktayız. Esasında bir dönem en yoğun şikayetlerden biri buydu. En sık Hotmail kullanıcılarında yaşanırdı. Sebebi neyse uzun bir dönem böyle bir şey yaşandı. Sanki kasıtlı yapılıyordu.

Aşağıdakileri denedikten sonra son önerimizi buraya eklemek istedik. Bazen mail sağlayıcıları kaynaklı olumsuzluklar yaşanıyor. Tabi ilgili sosyal ağında da yaşanan olumsuz dönemler vardır.

Sağlayıcılar kaynaklı kod ulaşmaması için başka bir mail ile sorunlu mail’ i yönetme önerisinde bulunuyoruz. Yani örnek sorun Hotmail’ de ise, Gmail’ e bağladığınızda e-postalar eklenen e-posta hesabına gelecek. Biz bir dönem bu yöntemle çok sayıda soruna geçici çözüm sağladık. Buradaki konuyu çoklu mail yönetimi olarak düşünün.

Twitter Kod E-posta Hesabıma Gelmiyor

Mail hesaplarının gereksiz alanı kontrol edildikten sonra önemsiz maillerin silinmesini öneriyoruz. Hem boş alana ihtiyaç olunması hem tetikleme gibi bir işlem yaptığını düşünüyoruz. Eskiden okunan mailleri sildikten sonra ulaşmayan maillerin geldiğine şahit olmuştuk.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter iletişim formunu doldurarak 1 veya 3 gün içerisinde geri dönüş yapmalarını bekleyiniz. Dönüş olmazsa tekrar formu doldurunuz.

Kod İçin İletişim Kanallarının Kullanılması

help.twitter.com/forms/feature_report?feature=notifications doldurunuz. Sorunun detaylarını açıklama kısmına yazınız. www.andronova.net

Twitter e-posta hesabıma doğrulama kodu gelmiyor
Twitter e-posta hesabıma doğrulama kodu gelmiyor

Yardım sayfası olarak bir kaç öneri bağlantı bulunmakta. Lakin önce bizim önerdiğimiz bağlantı ile başvuruyu tamamlayın. Sonra 1-2 hafta bekleyip duruma göre diğer bağlantıları kullanırsınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter Doğrulama Kodu Gelmiyor Çözümü

Öneri 1: Vodafone için ve sanıyoruz T. Telekom için test mesajı start yazarak 2444′ de mesaj atılıyor. Turkcell tarafında ise 2555′ le ve 2222 ile denenmekte. Alınacak cevaba bakarak uygulayacağınız adımları değiştireceksiniz. Lakin bu mesaj numaralarında değişimler olacaktır.

Öneri 2- Destek formu doldurulması gerekiyor. En sık kullandığımız formu aşağıya bırakıyoruz.

  • help.twitter.com/forms/feature_report?feature=notifications

Formu doldurup, ilgili sorunu seçip ve varsa açıklama alanına ek bilgi girişi yapılarak dönüş beklenmeli. Dönüş yapılması için bırakılan mail adresine ilk 1 hafta içerisinde cevap verilmediği taktirde tekrardan bir daha talep gönderiminde bulunulmasını öneriyoruz.

Hangi operatörü kullanıyorsunuz sorusu için ilgili operatör hangisi ise belirtiniz. Soruna nerede karşılaştığınızı seçiniz. Masaüstü bilgisayarda, mobil cihazlarda internet tarayıcısında vs vs.

Son olarak sorunun açıklamasını detaylı yazıp iletişim mail adresini yazınız. www.andronova.net

Twitter doğrulama kodu telefonuma gelmiyor
Twitter doğrulama kodu gelmiyor

Twitter Kod Gelmeme Sorununda Hat Durumu

Sim kart değişikliği, operatör değişikliği ve hatlara uygulanan kısıtlamaların kalkması 72 saat sürmekte. Bu sürenin dolması sonucu hala aynı sıkıntılar yaşanıyor ise, bir talebi yenileyin, iki operatörünüzle görüşün.

Her zaman test adına hattı başka bir telefonla denenmesi gerekiyor. Normal şekilde SMS geliyor ise, birde yurt dışı testini yapın. Mesela başka bir sosyal uygulamada denenmesi sağlıklı sonuçlar verecek.

Twitter Doğrulama Kodu E-Posta Sorunu ve Çözümleri

Twitter hesabınıza giriş yaparken, güvenliğinizi artırmak amacıyla genellikle bir doğrulama kodu kullanılır. Ancak, bu kodun e-posta adresinize ulaşmaması gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. İşte bu sorunu çözmek için adımlar:

1. Spam Klasörünü Kontrol Edin

E-posta sağlayıcınızın spam veya gereksiz posta klasörünü kontrol edin. Doğrulama kodu e-postası bu klasöre düşmüş olabilir. Eğer bulursanız, e-postayı ana gelen kutunuza taşıyın ve Twitter doğrulama kodunu tekrar talep edin.

2. Doğru E-Posta Adresini Kullandığınızdan Emin Olun

Twitter hesabınıza kayıtlı e-posta adresinin doğru olduğundan emin olun. Hesap ayarlarınızı kontrol ederek, güncel ve kullanılan bir e-posta adresinin kayıtlı olduğundan emin olun.

3. E-Posta Ayarlarınızı Kontrol Edin

E-posta sağlayıcınızın ayarlarında güvenlik duvarları veya filtreler olabilir. Bu filtreler, bazı e-postaların iletilmesini engelleyebilir. Eğer bu tür bir filtre varsa, Twitter’ın e-postalarının engellenmediğinden emin olun.

4. E-Posta Sağlayıcınıza İletişim Kurun

Eğer doğrulama kodu e-postalarını alamıyorsanız, e-posta sağlayıcınızın müşteri hizmetleri ile iletişim kurun. Sorununuzu açıklayın ve Twitter’dan gelen e-postaların engellenmediğinden emin olun.

5. Başka Bir E-Posta Adresi Deneyin

Eğer yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, Twitter hesabınıza başka bir e-posta adresi ekleyin veya mevcut e-posta adresinizi güncelleyin. Ardından, yeni e-posta adresinize doğrulama kodu talep edin.

6. Twitter Destek Hesaplarına Başvurun

Twitter’ın resmi destek hesaplarına (örneğin, @TwitterSupport) sosyal medya üzerinden ulaşarak sorununuzu açıklayın. Twitter destek ekibi size yardımcı olabilir ve sorununuzun çözümü için yönlendirmelerde bulunabilir.

Twitter kod gelmiyor mail için adımların dışında birde hatla ilgili durumlar bulunmakta. Bununla alakalı yukarıdaki başlıkta yer alanların kesinlikle okunmasını öneriyoruz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.