Twitter hesabın şu an için askıya alınmıştır

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Askıya alınan Twitter hesabını açmak adına bir çok kaynağı internet ortamında bulacaksınız. Lakin bunların varsayım niteliğinde olduğunu belirtmek istiyoruz. Bu bizim içinde geçerlidir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Kuralları ihlal eden hesaplarda sık görülen nedenlerin başını kişisel haklar, bir kesimi hedefe alma ve aşırıya giden hakaret söylemleri sonucu bu şekilde alınan yaptırım diyebiliriz. Çıkma olası sebepleri aşağıya sıralayacağız ve sizde bunlara dikkat ederek olup olmadığına karar vereceksiniz.

Örnek resimdeki ihlalin bir kesimi hedef alan söylemlerden çıktığını düşünüyoruz ve eski haline dönmesi için belli bir gün yasaklama durumu söz konusu. Bazen itiraz olumlu görülürse incelemeden sonra hesap aktif edilebiliyor ama süreç uzun sürebiliyor. 

Son zamanlarda hem ABD seçimleri hem ülkemizdeki biraz geçmiş politikalar birazda pandemi nedeniyle çıkan ekonomik sorunlar çok sayıda ağda konuşur halde.

Twitter hesabın şu an için askıya alınmıştır incelemesi

İncelemeden önce Twitter şifresini değiştirme işlemini de yapınız. Olası kapatılma nedenlerine ve çözüm önerilerine yer verdik. Bunlar %100 doğru olduğu anlamına gelmez. Bizden yardım talep etmek istiyorsanız ilk önce önerdiklerimizi yapınız sonra sorunu detayları ile bize yazınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter hesap askıya alınmış ise;

  • Uyarı özellikle ağın katı kurallarından biri ise hesabın açılması çok zordur. Lakin haksız yere veya yanlışlıkla askıya alınma durumlarına yönelik inceleme önerilir.
  • Şikayetler varsa bu sebeple yaptırımla karşı karşıya kalmışsınızdır. Şüpheli görülen hesaplara böyle bir eylem çıkabilir. Belli bir toplumu, kurumu ve inancı hedef alan paylaşımların tümünde hesap geçmişine de bakıldığı görülür.

Doğrulama talebinde bulunmanız isteniliyorsa ve içerikte sıkıntılı profiller işleme alındığında yaptırım olarak dönülebilir. İtirazda bulunduğunuzda örnek yardımcı dokümanlar sunulabilir. 

Garip şekilde anlamsız kısıtlama uygulanan hesaplarda yanlış yapıldığı veya sistemde bir problem yaşanmışsa gün içerisinde normale döndüğü görülebiliyor. Biz test için bilgisayarla erişim yapılarak profil açılıyorsa bir şeylerin değiştirilmesi ve kayıt edilirken uyarı alınmazsa ekli olmayan mail ya da telefon numarasının eklenmesini öneriyoruz. 

Son haftalarda yaptığınız paylaşımlar ve yorumlara bakmak gerekir diye düşünüyoruz. Bir kaç kişi şikayet ettiyse belli bir gün içerisinde değerlendirmeye alınıyor ama sayı çok fazlaysa hızlı şekilde inceleme başlatılacaktır.

Uygulamalar ve oturumların incelenmesi

Diğer önemli bir durumda hesapla ilişkili oturumlar ve uygulamalara giriş sağlanması. Örnek başka bir sosyal hesabınıza girerken bu ağın hesabı kullanılabiliyor. Burada bir problem yaşanıyorsa dolaylı burada da bir sıkıntı yaşanması mümkün olabiliyor.

  • Profil olan simgeye dokunuyoruz.
  • En alttaki “Ayarlar ve gizlilik” kısımına geçiyoruz.
  • Hesap kısımındaki “Uygulamalar oturumlar” ve buradaki bağlantıların iptal edilmesi önerilebilir. (Tabi kaldırılmaması gerekenler haric ve oturumların kapatılması gerekebilir)
Twitter hesabın şu an için askıya alınmış ne demek diyenler
Twitter hesabın şu an için askıya alınmıştır

Hesap neden askıya alınır ?

Karşımıza çıkan nedenden bahsettik ve devamında şikayetlerin bir sonucu olarak karşınıza çıkabiliyor. Yazdıklarımız olasılık olarak belirtilmekte ve önem arz eden hesaplarda ara ara her yolun denenmesini öneririz.

  1. Marka ihlaline yol açan adlar, açıklamalar, logolar, paylaşımlar ve söylemler.
  2. Kullanılan ad içerisinde uluslararası bir markanın adının geçmesi. Karşı taraftan bir bildirim gelmese dahi geliştirici denk geldiği takdirde yaptırım uygulayabiliyor.
  3. Belli bir topluluğu, dini ve inançları hedef alıcı paylaşımların veya yorumların içerdiği hesaplar.
  4. Dolandırıcı olan veya şüphesi olan yerler.
  5. Çoklu hesabı olan veya benzeri adlara sahip olanlarda bazen işlem yapılabiliyor.
  6. Kasıtlı yere yoğun yapılan spam / şikayetler.

Askıya alınan hesap nasıl açılır ?

Çoğunlukla haksız yere yapılan bildirimlerin sonucunda işlem yapılan kişinin inceleme talebinin olumlu sonuçlanmasıyla uzun sürse de açılma ihtimali bulunuyor. Bunun dışındakilere yapılan başvuruların çoğunun olumsuz geçtiği görülüyor. 

  1. “Daha fazla bilgi” butonuna dokunun ve sebepler listesini okuyunuz.
  2. Tarayıcı kullanarak hesaba girip bir açıklama yapılıyor mu inceleyiniz.
  3. Test adına başka telefon ve internet üzerinden deneyelim.
  4. Sistemde olağan bir şeylerde dolayı yanlışlıkla çıkması durumlarında gün içerisinde kendi kendine düzelebilir.
  5. Giriş esnasında şüpheli görülen davranışlardan dolayı ilerleyen saatte deneyin veya o gün hesaba girmemeniz daha sağlıklı olabilir.
  6. Talep gönderim bağlantılarından yararlanalım. (help.twitter.com/forms/general?subtopic=suspended)
  7. Yazımızın sonundaki örnek iletişim içeriğimizde yer alan URL’ lerden yararlanınız.

Tabi talebin gönderildiği zamanlar yoğun olan bir döneme denk gelmişse dönüşler çok geç olabiliyor ve önerimiz belli bir zaman aralığında tekrardan talep gönderilmesi.

Twitter Hesabın şu an için askıya alınmış sorunu
Askıya alınan Twitter hesabının açılması
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir