Twitter medya telif hakkı şikayeti itirazı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Twitter bu medya telif hakkı sahibinden gelen bildirim nedeniyle devre dışı bırakıldı nedir ve nasıl itiraz edilir şeklinde bilgi almak isteyenler için iletişim…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter’ da milli hesaplar için dayanışma tweetlerinin etkisi ile önemli bir sayıya ulaşan çağrı yanında ara ara sınırlamaları getirdi. Günlük limit sorunu yaşayanlarla karşılaşırken yanında bir kişinin paylaştığı görüntü ilgimizi çekti. Daha öncede gördüğümüz ama bunun gibisi ile pek karşılaşmadığımızı söyleyebiliriz. Medyaya, telif hakkı sahibinden iletilen bildirim sebebiyle paylaşım devre dışı bırakıldığı belirtiliyor. Yani hesap devre dışı bırakılmadı, genelde bir yaptırım olmadı ve sadece sorunlu içerik işlem gördü.

Çoğu sosyal ağlarda yanlışlıkla yapılan yasaklamalar oluyor. Hayli ile burada da var ama yoğun şikayet talepleri ve telif durumlarında inceleme talepleri biraz uzun sürebiliyor. Bize göre Twitter, kişi ve paylaşım şikayetlerine göre, en yüksek talep gönderilen ağların başını çektiğini düşünüyoruz. Çoğunlukla siyasi içeriklerin paylaşıldığını gördüğümüz bu ağın diğerlerine göre kendi alanında ve haber alanında daha etkin olduğu bir gerçek.

Twitter telif hakkı sahibi şikayeti

Genelde şikayet kişiye iletilmeden önce inceleniyor ve uygun görüldü ise bilgilendirme gidiyor. Burada iki türlü işlemle karşılaşılabiliyor. Birincisi arka planda inceleme yapılırken tam kusur görülmeyen içerikler için bilgilendirme gidebiliyor. Diğeri ise bildirimi yapanın kanıtı elle tutulur ise direk engelleme yapılıp bildirim gönderiliyor.

Yukarıdaki durumların dışında birde normalde ağların uyguladığı yöntemleri aşağıya eklemek istedik. Tabi bu durum incelemeyi yapanın insafına kalmış gibi bir sonuçta çıkabiliyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Anında işlem yapılabilecek paylaşımlar ise;

  • Marka ihlalleri görülen hesaplar.
  • Aldığı video üzerinde oynama yapıp yayınlayanlar. Ya da montaj yaparak kullananlar.
  • Aldığı fotoğraf üzerinde oynayarak paylaşanlar.
  • Kişi haklarına, marka haklarına ve kuruluşlara zarar verecek söylemler.
  • Herhangi bri canlıya eziyet eden görüntüler.

İtiraz veya sizde bir şikayette bulunmak istiyorsanız işlemden önce genel iletişim bilgileri sayfamıza, sonra inceleme kısmı help.twitter.com/tr/contact-us ve help.twitter.com/forms/dmca bağlantısına bakmanızı öneriyoruz.

Twitter medya telif hakkı şikayeti itirazı
Twitter medya telif hakkı şikayeti itirazı
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.