Twitter yanıtı gizleme yani yorum nasıl gizlenir?

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Twitter yorum yanıtı gizleme nasıl yapılır diye arayışta olan kullanıcılara müjdeli bir haberimiz var. Twitter atılan tweet’ e yapılan istenmeyen yorumlar gizlenebilecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Twitter kullanıcıların en sık yaşadığı sıkıntı açılan tweet’ lara yapılan yorumlar. Bazıları küfürlü, hakaret içeren, tehdit eden ve kırıcı olabiliyor. Bu konuda uygulama geliştiricisi önemli bir karara imza attı ve artık atılan tweet yanıt gizleme özelliği geliyor. Yanıtı gizleme nasıl yapılır ve çıkmıyor sorununda yapılacaklar nedir?

Twitter’ ın çoğunlukla siyasi içerikli paylaşımlarda kullanıldığını belirtelim. İşte bu yüzden çok sayıda takipçisi olanların yaptığı paylaşımlarda büyük oranda rahatsız edici yorumlar yapılabiliyor. Hatta işin uçu kaçıp tehdit edecek kadar ileri gidebiliyorlar. 

Twitter yanıt gizleme özelliğinde bize göre biraz geç kaldı gibi duruyor. Rahatsız edici yanıtlar için bazıları Twitter’ a şikayet etse de anlık işlem yapılamdığından çok sayıda kullanıcı görmüş oluyor. Yapılan yorumu silmek bazende işinize gelmeyebiliyor. Bu özellik yorumlara anında müdahale için önemli bir hizmet olduğunu düşünüyoruz.

Uygulama geliştiricisinin uzun ARGE çalışmalarından sonra yanıt gizlemeyi Japonya ve de Amerika’ da kullanıma sundu. Şu an dünya genelinde kullanıma açıldığı bilgisi paylaşımlara yansıdı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Artık Twitter’ da istemediğiniz yanıtları silmek yerine gizleyebiliyorsunuz.

Twitter yanıt nasıl gizlenir?

  • İlgili yanıta dokunun ve açılan yerde “Yanıtı gizle” seçeneğine dokunun
  • Gizli yanıtları görmek içinde paylaşım yapılan tweet’ ın yanına dokunup “Gizli yanıtları görüntüle” dokunmanız yeterli
  • Ya da paylaşılan tweet altında “Tweet yazarının gizlediği yanıtları görüntüle”
  • Sonra “Yanıtın gizliliğini kaldır”

Çıkan bu yenilik henüz çok sayıda sosyal ağda bulunmuyor. Özellikle Instagram & Facebook’ ta olmadığını söyleyebiliyoruz ve yakında başka ağlarda çıkarsa şaşırmayınız.

Twitter yanıtı gizleme yani yorum nasıl gizlenir?
Tweet yorum gizleme
Twitter yorum nasıl gizlenir?
Twitter yorum nasıl gizlenir?
Twitter yanıt nasıl gizlenir
Twitter yanıt gizleme
Twitter gizli yanıtı gizliliğini kaldırma
Twitter yanıtı gizleme yani yorum nasıl gizlenir?

Twitter yanıtı gizle çıkmıyor

Henüz bu yenilik tüm kullanıcılara ulaşmadı ve zamanla yanıt çıkmıyor veya seçeneği görünmüyor gibi sorunu olanlar bize yazabilir. Yinede biz olası nedenleri genel olarak paylaşacağız ve sizden gelen sorularla şekillendireceğiz.

  • Twitter güncellendi mi
  • Hesabınıza numara ekleyip onaylayarak denediniz mi
  • Uygulamayı kaldırıp yeniden yüklediniz mi
  • Mevcutu kaldırın ve eski bir Twitter sürümünü kurup yeniden güncelleyin
  • Bilgisayarda da yanıt gizle çıkmıyor mu

Twitter yanıtı gizleme özelliği hakkında gerekli adımları adım adım hazırladık. Sıradaki önemli başka bir konumuz Twitter burada görecek bir şey yok.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.