Ücretli satılan programlara alternatif ücretsiz programlar

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Yüksek fiyatlara satılan programlara alternatif ücretsiz programlar! Ücretli Excel ve Word yani Microsoft office alternatifi ücretsiz ofis programları ve diğer programlar…

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Yazılım ücretleri ne kadar yüksek olsa da kaliteli çalışmalar yapmak için bu programlara ihtiyaç duyulmaktadır. Ancak yüksek tutarlarda ücretler ödemeden bu programları yaptıkları işlemleri ücretsiz programlarla da belirli seviyelerde gerçekleştirebilirsiniz. İşte size ücretli programların alternatifi olan ücretsiz programlar.

Ofislerimizde en çok ihtiyaç duyduğumuz programların başında Office gelmektedir. Office uygulamalarından özellikle Excel ve Word en çok kullanılanlar arasında. Yüksek fiyatlara satın alabileceğiniz Office’e alternatif olarak Google Docs size geniş çapta yardımcı olacaktır. Microsoft Office Online, hem ücretsiz hem de tarayıcınızdan kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Alternatif olarakta OpenOffice ve Libre Office.

Ücretsiz office programları 

Ücretli satılan programlara alternatif ücretsiz programlar

Photoshop alanında Adobe’nin tartışılmaz bir üstünlüğü vardır. Ancak programın fiyatları özellikle bu işe amatör veya orta düzeyde girenler için el yakmaktadır. Pixlr, GIMP, Photoscape bu konuda sizlere çok iyi seviyelerde yardımcı olacak ücretsiz programlardır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir video izlemek içinde para vermenize gerek yok. VLC, Miro, GOMplayer sizlere ücretsiz olarak video izleme imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda bir çok codec eklentileri ile farklı formatlardaki videoları rahatlıkla oynatabilirler.

İşletim sistemi olarak Windows tartışmasız en çok kullanılan işletim sistemidir. Ücretli olması da kullanıcılara sorunlar yaşatmaktadır. Lisanlarla uğraşmadan bilgisayarınızı kullanmak istiyorsanız Linux bu konuda ilk sırada gelmektedir. Açık kodlu bir işletim sistemi olması nedeni ile de eğer bilginiz varsa kendinize göre değişiklikler de yapma şansınız var. Bir alternatifte Türk mühendislerden geliyor. Pardus, günümüzde sürekli kendini geliştirmekte ve çok güçlü bir alternatif işletim sistemi olma özelliği taşımaktadır.

Ücretli programlara karşı bu alternatif programları kullanarak tasarruf edebilir ve işlemlerinizi büyük ölçüde gerçekleştirebilirsiniz.


Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2017, 13:13

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak