Ücretsiz Cloudflare VPN programı

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Ücretsiz Cloudflare VPN programı hakkında bir bilgiye sahip misiniz? Ya da 1.1.1.1 DNS hizmetinden haberiniz var mı?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cloudflare DNS uygulamasına bu yılın başlarında geçti ve DNS adresi olarak 1.1.1.1′ i hizmete açmıştı. Açıklanan yeni gelişmelere göre şimdi ise ücretsiz VPN uygulaması çok konuşuldu.

Firmanın hizmete aldığı DNS adresi için hem çok hızlı olduğunu hem de güvenilir olduğundan bahsetmişti. Bu sloganla ilk çıkışında büyük ilgi gördü. VPN programı içinde bakalım aynı ilgiyi yakalayacak mı?

Cloudflare, tamamen VPN uygulaması ücretsiz olacağını duyurdu. Tabi çoğunlukla ilk zamanlar ücretsiz olan uygulamalar daha sonra ya ücretli ya da zamanla desteğini çekiyorlar. 

Ücretsiz Cloudflare VPN programı özellikleri

  • Uygulaman tam güvenliği sağlayacak (veriler şifrelenecek ve dış erişime güvenlik sağlanacak)
  • Veri kaydı olmayacak
  • Çoğu ücretsiz VPN’ lere göre daha hızlı olacak
  • Warp adlı çalışması ile veri trafiğinde yenilenen yönlendirme ile hız tekrardan yükselecek
  • Konumda gizlilik tam olacak

Anladığımız kadarıyla şirket 1.1.1.1 üzerinden ücretsiz hizmet verecek ve ilerleyen zamanlarda ücretli olan seçenekleri de uygulamaya ekleyecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

VPN her zaman güvenli mi?

Bilinmeyen uygulamaların yol açtığı sorunlardan biri güvenlikte büyük zafiyetlerin oluşması diğeri de özel verilerin çalınabilmesi. Bu yüzden ki her gördüğünüz uygulamayı kullanmaya kalkmayınız.

Normalde bir çok sosyal medya uygulamasında VPN kullanılmasından dolayı şüpheli durumuna düşüldüğünü görüyoruz. Hesapların geçici kilitlenmelerinde önemli rol oynuyor. Kişi Türkiye’ den hesabına giriyor ama VPN kullanılmasından dolayı farklı bir ülkeden kullanılıyor gibi görünüyor. Bu da şüpheli olarak algılanmaya neden oluyor.

Hesap güvenliğinde genelde açık alanlarda bu yöntem tercih ediliyor. Verilerin şifrelenmesinden dolayı daha güvenli olarak bir ağ sunuluyor. Lakin herhangi bir uygulamanın tercih edilmesinden dolayı bu tam terzi oluyor.

Demo ve kısıtlı kullanım sunan uygulamalara dikkat

Eskiden beri gelen bir pazarlama yöntemi olarak görülen ücretsiz kullanımlarda bazen sonradan ücretlendirmeye tabi tutulan sistemler oluyor. Kişi ufak yazılarla yazılanları okuyamadığında veya dikkat etmediğinde neye onay verdiğini bilmiyor. Bakıyorsunuz ki sonradan otomatik ücretlendirme başlamış. Bu genelde 1 hafta sonra kendiliğinden işleme tabi oluyor.

Örnek anlatımımız iPhone 7 VPN ayarları üzerine hazırlanmıştır. Genelde giremediğiniz web sitelerinde ve uygulamalarda sorun yaşandığında tercih edilen yöntemlerden biri bu adımlardır.

iPhone 7 cep telefonda VPN uygulaması ile yasaklı sitelere ya da engellenmiş sitelere sorunsuz şekilde girebilirsiniz. Tabi bu tarz yöntemler bazen cep telefona veya tablete zarar verebiliyor. Nedeni bilinmeyen ya da güvenilir olmayan bazı VPN programları cihaza virüs bulaştırabiliyor. Bazende hacklemeye kapı açabiliyor. Güvenlik zafiyetine neden olan bu programlar kullandıkları teknolojinin yetersiz olmasından kaynaklı cihaza her türlü erişimin yapılmasına neden olabiliyor.

Bazı yararlı gibi görülen çok sayıda yazılımın banka uygulamalaraına erişip yaptığı veya kopyala bir uygulama ile verilere erişim yaptığı biliniyor.

En iyi iPhone VPN programı 

Bu konu için bir önce ki hazırladığımız haberden detaylara ulaşabilirsiniz. Haberin kısayol bağlantısı en altta ilişkili haberler kısmında yer almaktadır. Öneri uygulamalardan bazılarını aşağıya bırakıyoruz.

Opera VPN, PurePVN, Zenmate, TunnelBear ve Windscribe gibi çok sayıda programlar kullanımda. Ama en önemlisi gerçekten parasız olan Opera uygulaması. 

ücretsiz vpn programı
Ücretsiz Cloudflare VPN programı
iPhone 7 ücretsiz vpn programı
Cloudflare VPN ayarları
ücretsiz vpn uygulaması
iPhone VPN ayarlarını manuel yapma

Opera VPN, iPhone cep telefondan App Store mağaza uygulamasından indirebilirsiniz. Tam adını yazarak aratıp cihaza indirip deneyebilirsiniz. Uygulamayı yükledikten sonra telefon ayarlar kısmında “VPN” şeklinde bir seçenek daha açılacak. Yani sanki telefonun bir seçeneği gibi görülecek. 

Opera VPN ayarları

Uygulamayı yükledikten sonra ayarlar da seçenek olarak çıkacak. Bu seçenekte açma kapatma butonu yer alacak. Uygulamanın ayarları iPhone telefonun Ayarlar / Genel / VPN bölümüne girdiğinizde çıkacak. Normalde bu bölümde her hangi bir VPN bulunmamakta.

  • Manuel olarak yapacağınız VPN seçeneği için;
  • “VPN konfigürasyonu ekle” yazısını tıklayarak
  • “Açıklama, sunucu, hesap, parola, sertifika kullan, grup adı, sır, proxy” gibi ayarlayacağınız seçenekler yer almakta

Buraya manuel olarak yazabilirsiniz. Örnek olanlara aşağıdaki görselde bulacaksınız. Tabi kesin bu adresleri kullanın diye birşey önermiyoruz. Sadece örnektir ve önerimiz resmi mağazasından işlem yapılması.

Not: VPN uygulaması kurduktan sonra internet yavaşladı ya da internet açılmıyor sorunları için yorum bırakabilirsiniz. Bazen ilgili uygulamayı sildikten sonra internette giremiyorum diye yazan az da olsa kullanıcı bulunmakta. Uygulama kaldırıldığında diğer ayarlar kontrol edilmeli. Örnek ayarlar kısmında safari açık olduğundan emin olunuz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak