Ulaşılmayan sayfaları başka sayfaya 301 ile yönlendirme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Ulaşılmayan sayfaları önem durumuna göre başka sayfaya 301 yönlendirmesi yaparak hem site hem yönlendirilen sayfanın güçlendirmesi sağlanabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Arama motoru sonuçlarında çıkan bir sayfanın URL’sini değiştirmeniz gerekiyorsa 301 yönlendirmesi kullanılır. Bu durum ulaşılamayan sayfalar ve kırık bağlantılar için de geçerlidir. Sonucunda sayfa başka bir adrese veya ana sayfaya kolayca yönlendirilebilir. Burada tercih edilme nedenimiz eğer bağlantının bir otoritesi (Gelen bağlantılar) varsa başka konuyu üst sıralara çıkarmak için az sa olsa işe yarayabilir. 

  • Değerli kırık bağlantılarınızı önem verdiğiniz sayfalara yönlendiriniz. Çöp dediğimiz konuları çöp olmayanlara yönlendirebilirsiniz. Benzeri otoritesiz sayfaları sağlam konulara yönlendiriniz. (İçerik, başlık ve açıklama tekrarlarından kaçının)

Yönlendirmesi hangi durumlarda kullanılır?

301 yönlendirmesi pek çok farklı nedenle yapılır. Bunlardan en sık kullanılanları şöyledir;

  • Kırık bir bağlantı, başka bir bağlantıya aktarılmak isteniyorsa,
  • Site yeni alana taşındıysa,
  • Trafiği diğer URL’den asıl adrese çekmek isteniyorsa,
  • İki farklı site birleştirilmek isteniyorsa.

Bu durumlar ihtiyaca göre farklılık gösterebilir. Apache sunucularda barındırılan web sitelerinde ise, 301 işleminin yapılması için sunucunun . htaccess dosyasına erişmesi gerektiği unutulmamalıdır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Önem durumuna göre yönlendirme yapılması

Kırık bağlantıların net bir sebebi olmasa da pek çok faktör buna neden olabilir. Bir web sitesinin ise birden fazla kırık bağlantısı bulunabilir. Bu durumda kişiler önem durumuna göre yönlendirmenin yapılması düşünmelidir. Önem durumu; arama sonuçlarında çıkan ve çıkmayan ya da arama sonuçlarında sayfanın sahip olduğu sıraya göre belirlenebilir. Bu gözlemden sonra ise bu sayfalara bağlantı verilebilir.

İptal etmek isteyenler: 301 Yöntemi kullanılarak kalıcı olarak yönlendirilen bir sayfa, sonradan farklı sebeplerle iptal edilmek istenebilir. Böyle bir durumda işlemin iptali mümkündür. Bu işlem için yapılan adımlarının ters olarak izlenmesi yeterli olur. Bu şekilde kişiler tüm yönlendirmelerini kolayca iptal edebilirler.

Ulaşılmayan sayfaları başka sayfaya 301 ile yönlendirme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2021, 21:27

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.