Üniversite öğrencilerine ücretsiz 6 GB internet

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Üniversite öğrencilerine ücretsiz 6 GB uzaktan eğitim internet kotası desteği hemen hemen tüm öğrencilere mesaj ve mail ile duyuruldu. Peki nasıl kullanılır?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Dünyada genelinin toplum sağlığını etkilemeye devam eden Covid 19 (Corona) salgını nedeniyle alınan tedbirlerden biri olan uzaktan öğretimle alakalı çok sayıda çalışma bulunmakta. YÖK’ de kendi alanında bir dizi önlemler alıyor. Bazı üniversitelerin uzak eğitimle alakalı uygulama hazırladığı biliniyor. YÖK tarafından öğrencilere atılan mesaj içeriğinde ücretsiz 6 GB internet hediye bilgisi var.

“YÖK Dersleri Platformu” hayata girdi. Erişim adresi ise “yokdersleri.yok.gov.tr” olarak duyuruldu. Verilen site bağlantısına girdiğinizde üniversitelerin içeriklerini 6 GB’ ta kadar ücretsiz kullanım sunulmakta. Operatörlerle yapılan anlaşmayla tüm öğrenciler bundan yararlanabilecek.

6 GB internet nerelerde kullanılabilir diyenler için eğitim içerikleri çok sayıda üniversite tarafından sağlanmakta ve verilen bağlantı üzerinden işlem yapılabilir. Hediye internet aynı zamanda online eğitim içinde kullanılabiliyor.

6 GB internet kullanım dışı alanlar

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Verilen internet sadece ilgili bağlantı için geçerlidir. Aynı zamanda YÖK online eğitimde kullanılabiliyor.

Ücretlendirme yapılabilecek alanlar ise;

  • Verilen örnek anlatımlı başka yerlere uzanan bağlantılar
  • Youtube ve diğer video siteleri
  • Teams, Zoom ve benzeri uygulamalar

 Bu ve buna benzer kullanımlar varsa internet paketinden, yoksa tarife üzerinden ücretlendirilecektir. 

Yer alan okulların listesi YÖK’ ün web sitesinde haberler kısmında yer almaktadır.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Üniversite öğrencilerine ücretsiz 6 GB internethediye 6 gb internet


Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2020, 15:56

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.