URL kısaltma Goo.gl kapatılıyor alternatifi!

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

URL kısaltma sitesi dendiğinde ilk akla gelen servislerin başında olan Goo.gl kapatılıyor mu? Google' nin kapatma kararı aldığı servis mevcut kullanıcıları için geçici olarak 2019' a kadar hizmet verecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Goo gl kapatılıyor mu? Google, goo. gl hizmetini durma kararı aldı. Çoğu site sahibi ve uzun URL’ leri kısaltmak isteyen kullanıcıların tercih ettiği URL kısaltma servisi 13 Nisan’ dan itibaren sadece şu an ki kullanıcılarına hizmet verecek. 30 Mart 2019′ da ise tamamen durdurulacak. Önceden yönlendirilen URL’ ler hedef URL’ ye yönlendirmeye devam edecek. 

Google, goo.gl yerine “Firebase Dynamic Links” kullancak. Dinamik bağlantılar, Android ve iOS uygulamalarda istenilen konuma gönderilmesine imkan sağlayan akıllı URL yapısına sahip ve ücretsiz bir hizmet. Detaylara firebase.google.com/products/dynamic-links ulaşabilirsiniz.

Çok sayıda URL servisleri bulunmakta. Bazılarında aşırı şekilde reklamlar bulunmakta. İstem dışı reklamların açılmasına neden olan sitelerde nadirde olsa reklam virüsüne rastlanmakta. Bundan dolayı bu servisleri kullanırken dikkatli olunuz.

URL kısaltma Goo.gl kapatılıyor alternatifi!

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

URL kısaltma servisleri

URL kısaltma servisleri

Google, URL kısaltma servisi için şimdilik alternatif URL kısaltma servislerini önerdi. Bunlardan en popülerleri olarak bitly.com ve Ow.ly önerildi.

Goo.gl’ nin kapatılma kararı diğer kısaltma servislerini sevindirmiştir. Artık kısaltmada büyük bir pay paylaşılacak.

Ow.ly, daha çok sosyal ağ kullanıcıların bildiği bir servis. Bu servisten yararlanmak için üye olmanız gerekiyor. 

Bitly, üyelikle veya üyeliksiz kullanılan bir servis. Üye hesabı olan kullanıcılar tüm URL kısaltmalarına bir panel üzerinden ulaşabiliyor. Bu serviste ücretsiz hizmet vermekte.

Bitly servisi

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak