USB Flash diske şifre koyma programı

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Flash diske şifre nasıl koyulur? Bazı belleklerin kendi şifreleme sistemi bulunmakta. Olmayanlar için şifreleme programı tercih edilebilir. Tabi şifreyi unutursanız sorun büyük olur.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Piyasada bulunanlara ek olarak, gün geçtikçe daha yüksek kapasiteli usb bellekler piyasaya çıkmaktadır. Kapasitelerine oranla daha uygun fiyatlarla satışa sunulan usb bellekler, birçok kullanıcı tarafından fotoğraf, video, dosya ve benzeri dosyaları depolamak amacıyla sıklıkla tercih edilmektedir.

Kişiye ait özel dosyaların saklandığı usb belleklere bir başkasının müdahale etmesini önlemek amacıyla şifre koymak, akıllıca bir koruma yöntemi olacaktır.

Şifreleme işlemini gerçekleştirebilmek için internet üzerinden kolaylıkla ve ücretsiz birşekilde indirilebilen programlar mevcuttur. Bunlardan bir tanesi de, Rohos Mini Drive programıdır. Bu programı bilgisayarınıza indirip, kurulumunu yaptıktan sonra, usb belleği seçerek şifreleme işlemini tamamlanabilmektedir. Şifreleme işlemi toplam 10-15 dakika sürer ve işleminin ardından, bilgisayarınıza indirdiğiniz uygulamayı kaldırabilirsiniz.

USB Flash diske şifre koyma programı

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Flash bellek şifreleme

Rohos Mini Drive usb belleğin içerisinde bağımsız bir şekilde çalışır . Belleğin içerisinde bulunan .exe uzantılı dosya sayesinde, dilediğiniz zaman şifrelemiş olduğunuz bölüme erişebilirsiniz.

Ücretsiz Rohos Mini Drive programının kurulumu: Öncelikle bilgisayarınıza usb sürücüsü takılmalıdır. Böylelikle ilgili program, diski otomatik olarak bulacaktır. Rohos Mini Drive programının kurulumu Türkçe’dir. Bu sebeple oldukça kolay bir kurulumu vardır. Programın kurulumu tamamlandıktan sonra otomatik olarak karşımıza bir ekran çıkar. Bu ekrandan “Usb Sürücüsünü Şifrele” seçeneğine tıklayarak devam edilir. Ardından programın yönergelerini takip ederek, bir şifre belirlenir. Şifrenin belirlenmesini takiben, bilgisayarın hızına bağlı olarak kısa bir zamanda işlem kendiliğinden tamamlanır. “Şifreli bölme başarıyla oluşturuldu” ifadesi karşımıza çıktığında “Tamam” seçeneğini tıklayarak işlem sonlandırılmaktadır.

Rohos Mini Drive programı lisanslı kullanımı: Rohos Mini Drive’ın ücretsiz versiyonu, kullanıcıların usb bellekler için şifreleme işlemini kolaylıkla yapabilmesne fırsat sağlamaktadır ancak, ücretsiz sürüm ile sadece şifrelenmiş olan dosyaları okuma hakkına sahip olursunuz. Program, bu dosyalara herhangi bir ekleme yapma imkanı tanımaz.
Programın lisanslı sürümünü satın aldığınız taktirde, dosyaları okumanın yanı sıra, istediğiniz zaman başka dosyalar ekleyebilme imkanına sahip olursunuz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Ayrıca, Rohos Mini Drive ‘ın lisanslı sürümünde çok daha gelişmiş koruma seçenekleri bulunmaktadır. Profesyonel şifreleme ve diğer seçeneklerden yararlanmak isteyen kullanıcılar lisanlı bir sürümü satın alarak, programdan daha verimli bir şekilde faydalanabilmektedir.

Bir diğer yöntemde BitLocker. Detaylı anlatıma aşağıdaki öneri haberlerden ulaşabilirsiniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.