Android ve Apple mağazasında yer alan uygulamaların sayısı

Andronova
Yazar Andronova 3 Minimum Okuma

Android cihazlarda kullanılan Google Play' da bulunan uygulamaların sayısı ve App Store yer alan uygulama sayısı ne kadardır? Uygulama yüzdesi yayınlandı.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android telefonlar, iOS işletim sistemine sahip telefonlar artık çevremizde her yer de görebilmekteyiz. Mobil sektörünün neredeyse tamamını oluşturan bu iki işletim sistemi en çok kullanılan işletim sistemleridir. Abu ikisi arasında ise kullanım olarak ise en çok kullanılan android işetim sistemidir.

Android işetim sistemi yukarıda belirttiğimiz gibi en çok kullanılan işletim sistemidir. Bunun aslında bir kaçtane gerekçesi vardır. Bunları sayacak olursak eğer;

  • İlk önce şunu söyleyelim android işletim sisteminin bu kadar yaygın olmasının en önemli nedeni telif hakkı sorununun bulunmamasıdır.
  • Telif hakkı sorunu bulunmayan ve linux tabanlı bu işletim sistemi herkes tarafından geliştirilmektedir.
  • Geliştirilmesi serbest olan ve bu mobil işletim sistemi üzerinde çalışma yapan binlerce yazılımcının olması. Bu yazılımcılar neredeyse her yıl bir ROM dosyaları yayınlamaktadırlar.
  • Google firması tarafından ana çekirdeği geliştirilen bu uygulamanın bu kadar yayılmasının nedenlerinden biride google tarafından tanıtımının yapılmasıdır.
  • Bu kadar serbest olan bir mobil işletim sistemi tabiki bütün markaların dikkatini çekiyor. Apple markası dışında neredeyse bütün markalar android işletim sistemini kullanmaktadırlar. iOS işletim sistemi telif haklarına bağlı ve sadece iPhoen modelleri için geliştirildiğinden diğer markalarda kullanılması mümkün değildir. Aynı zamanda Samsung, LG ve Sony gibi telefon markaları android işletim sistemi kullanmaktadır.

Android ve Apple markette uygulama sayısı ne kadar?

Android ve Apple mağazasında yer alan uygulamaların sayısı

Yukarıdaki nedenlerden dolayı en çok kullanılan işletim sistemi android işletim sistemidir. Bu işletim sistemleri tek başlarına çokda fonksiyone olamamktadırlar. Peki bu işletim sistemleri nasıl fonksiyonel yapılabilirler. Bu iki işletim sistemlerinin oluşturmuş oldukları marketlerde yer alan uygulamaları telefona indirerek telefonunuzun işlevselliğini artırabilirsiniz. Bu uygulamaları android işletim sistemini kullanan kullanıcılar Google Play Storedeni, iOS işletim sistemini kullananlar ise App Storeden indirebilirler.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Her iki markette de uygulama sayısı her geçen gün artmaktadır. Daha öncelerinde iOS işletim sisteminde bulunan uygulama sayısı android işletim sisteminden çık fazlaydı. Fakat yukarıd bahsettiğimiz nedenlerden dolayı artık Google firmasını geliştirdiği android işletim sisteminde kurulabilen uygulama sayısı iOS’dan daha fazladır.

Şuanki rakamlara bakıldığında Google Play Store’de bulunan uygulama sayısı App Store’de bulunan uygulamalardan 300000 fazladır. Buda yüzde vurulduğunda %17 gibi bir rakama takabül etmektedir. Ama şunu belirtmekte fayda avrdır. Her ne kadar android uygulamaları daha fazlada olsa ios uygulamalrı geliştircileri kazanş oalrak çok fazla ilerde bulunmaktadırlar. Kıyasladığımızda %60 daha fazla iOS geliştiricilerin kazançları bulunmaktadır.


Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2017, 22:20

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir