Google Play en çok indirilen oyun

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android telefonlarda 2017 yılında en çok indirilen oyunu bu haberimizde sizlerle paylaşacağız. Sizce Android kullanıcılarının en çok tercih ettiği oyun hangisidir ?

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Uygulama marketleri mobil telefon sektöründe önemli uygulamalardan biridir. Akıllı telefonlar bu marketlerden indirilen uygulamalar ile daha işlev hale gelmektedir. Uygulama marketlerinde kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak bir çok uygulama bulunmaktadır. Uygulama marketlerinde işlevsel uygulamaların yanı sıra kişilerin oynayabileceği bir çok oyunda bulunmaktadır. 

Mobil telefon sektörünün gelişmesiyle birlikte oyunlarda artık cebimizde yer almaya başladı. Bir çok oyun firması artık mobil sektöre yönelik oyunlar çıkarmaktadır. Bütün mobil işletim sistemlerinin uygulama marketlerinde artık binlerce oyun yer almaktadır. Peki bu kadar oyun çeşidinin bulunduğu bu marketlerde en çok indirilen oyun sizce hangisidir?

Google Play’de en çok indirilen oyun

Google Play en çok indirilen oyun

Google Play Store en çok oynanan oyunlar: Kiloo Games firması tarafında geliştirilerek kullanıcılarla 2012 yılında buluşturulan Subway Surfers oyunu mobil cihazlarda yıllarca en çok yüklenilen oyunlardan birisi olmuştur. Oyun aslına bakarsanız çok da zor bir oyun değildir. Oyunda tren yolunda ilerleyen oyun karakterinin topladığı altınların diğer oyuncularla karşılaştırılması oyunu heyecanlı hale getirmektedir. 2012 yılında Google Play Storede yayınlanan oyun 2017 yılında bir dünya rekoru kırdı. Buda Subway Surfers oyununun ne kadar bağımlılık yaptığını bizlere göstermektedir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

En popüler oyun! Subway Surfers oyununun geliştirme süresini yapan Sybo ve Killo Games, çok fazla zaman geçmesine rağmen halen günde 20 milyon kişi bu oyunu telefonlarında oynamaktadırlar. Firmanın yaptığı son açıklamaya göre oyun Google Play Storede 1 milyardan fazla indirilen ilk oyun oluştur.

Oyun her geçen yıl büyümesini devam ettirerek hem android hemde ios platformlarında ciddi oranda indirme verilerine sahip oldu. 2015 yılında 350 milyon kez indirilen oyun 2016 yılında ise 330 milyon kez indirildi. Son olarak ise 2017 yılında 400 milyon indirme sayısı ile üst sıradaki yerini korudu.

Subway Surfers oyunu ile birlikte çıkan bir çok oyun çok uzun soluklu olamamıştı. Bunun yanı sıra bu oyun sadece iOS ve android platformları ile sınırlı bir oyun değildir.


Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2019, 03:42

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak