Seçmen sorgulama uygulaması Android iPhone

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Seçimlere az kaldı. Kısa süre önce yayınlanan bir bilgiye göre e-Devletten oy kullanılacak yeri sorgulama yapılabilecek. Bir başka yöntemde oy yeri sorgulama uygulaması. Uygulama hem iPhone hem de Android telefonları destekliyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Türkiye, 24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidiyor. Eskiden muhtarlıklardan seçmen kağıdını almadan sandık yerini öğrenemeyen seçmenler artık internette YSK (Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı) sitesinden ya da kendileri için hazırlanan akıllı telefon uygulamalarından kolaylıkla öğrenebiliyorlar. Sadece birey kendi bilgilerini değil aynı hanede oturan kişinin bilgilerini görüntüleyebiliyor.

Seçmen sorgulama uygulaması telefona yükleme: Bu uygulama Android ve iOS özelliği bulunan tüm telefonlarda kullanıma uygun olarak tasarlandı. Android işletim sistemine sahip bir telefonu kullanan seçmenler Google Play üzerinden ‘’nerede oy kullanacağım veya seçmen sorgulama’’ kelimeleri ile uygulamayı aratarak internet bağlantısı bulunduğu sürece 7/24 indirme işlemini yapabilir. iOS işletim sistemini sahip telefon kullanan seçmenler ise App Store uygulaması üzerinden uygulamayı dilediği zaman indirebilir.

Seçmen sorgulama uygulaması Android iPhone

Seçmen sorgulama uygulaması nasıl çalışıyor?

Oy yerini öğrenme: Seçmen sorgulama uygulaması, telefona yüklendikten sonra Türkiye Cumhuriyeti (T.C) kimlik numarası ile nüfus cüzdanında yer alan bilgiler ve güvenlik kodu girilerek kullanılabiliyor. Bu aşamadan sonra seçmen oy kullanacağı okul ve sandık numarasına dilediği zaman görebiliyor. Uygulama YSK (Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığı) tarafından yeni geliştirildiği için zaman zaman bazı erişim sorunları oluşabilir. Bu gibi erişim sorunu durumlarında uygulamayı kapatıp bir süre sonra tekrar giriş yapmak sorunu ortadan kaldıracaktır. Seçmenler uygulamada öğrenmiş oldukları okul ve sandık numarasına göre seçim günü Türkiye Cumhuriyeti kimlikleriyle oy kullanmaya gidebilirler.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Alternatif olarak e-Devlet‘ e eklenen yeni bir hizmetle bu sorgulamayı yapabiliyorsunuz. Ek bilgi olarak e-Devlet hizmetlerinde bazen bilgisayardan yani web tarayıcısından girişlerde bazı önemli hizmetler çıkarken, mobil uygulamadan girildiğinde bu hizmetler görülmeyebiliyor. Bundan dolayı her iki yerden de hizmetlere girip bakabilirsiniz.
 


Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2018, 00:58

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir