Üzgünüz bu medya dosyası dahili belleğinizde mevcut değil

Andronova
Yazar Andronova 5 Minimum Okuma

Telefona gelen fotoğrafı, videoyu ve durumları açtığımda WhatsApp üzgünüz bu medya dosyası dahili belleğinizde mevcut değil bulunamadı hatası ekrana geliyor. Burada çoğu bu nedir ne demek istiyor gibi sorularına yanıt arıyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WhatsApp‘ ta gelen videolar açmaya çalıştığınızda “Üzgünüz bu medya dosyası dahili belleğinizde mevcut değil” diyen bir hatayla karşılaştınız mı? Bu durum bazen başkaların durumlarını açtığımda çıkıyor diyenlerde oluyor.

Medya dosyası dahili bellekte değil sorunu sizin telefonunuzdan bu medya dosyasının silindiği anlamına geliyor. İşleyiş nasıl oluyor? Örnek biri size bir video gönderdiğinde bu medya dosyası telefonun hafızasına kayıt ediliyor. Siz bunu ilgili kayıt yerinden silerseniz gönderilen bölümden görüntüleyemezseniz. Yani WhatsApp uygulamasından açmaya çalıştığınıza medya dosyasının dahili belleğinde olmadığını belirten uyarı mesajı ya da hata kodu ile karşılaşabilirsiniz. 

Yeni güncel alınan hata ‘Üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı lütfen yeniden göndermesi için … ile iletişim kurun’ olarak güncellendi.’

WhatsApp bu medya dosyası dahili belleğinizde mevcut değil

Gelen fotoğrafı veya durumları silmedim neden görünmüyor? Evet siz silmemiş olabilirsiniz. Lakin Android veya iPhone telefonda bakım uygulaması kullanıyorsanız bu uygulama önbelleği temizliyor. Yani siz her hangi bir görseli açtıysanız telefonda kayıtlıysa silmiş olabilir. 

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Arkadaşın, birinin veya bir grubun durumunu göremiyorum veya durumu açtığımda bulanık görünüyor diyenler sorun yukarıdaki durumla alakalı.

Cihazda yüklü olan bakım programının işlem yapmaması için devre dışı bırakılmaso veya kullanılan bu programın ayarlarında WhatsApp kaldırılarak çözülebilir. Tabi tüm uygulamalarda bu seçenek olmayabilir.

Silinen medya görüntüsüne ulaşmak isteyenlerin kurtarmayla alakalı yazılımlara bakmalarını öneriyoruz.

Bu medya dosyası bulunamadı için çözümler

Aşağıda hatanın resimli hali yer alıyor ve bu durumda olanların çoğunda uygulamadan kaynaklı sıkıntılarda çıktığı görülüyor. Bu nedenle beklemeniz gerekebilir ve genelde olmayan durumlarda aşağıdakileri denemenizi öneriyoruz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  1. Başka görsel paylaşımlarla deneyin.
  2. Test sadece bir kişiyle sınırlı olmasın.
  3. Telefon ve uygulama kapat aç yapınız.
  4. İnternet ile ilgili sıkıntı olması durumlarında farklı ağlarla test edilebilir.
  5. Hesap kısmını açıp gizlilik seçeneklerini değiştirerek tetikleme yapmaya çalışın.
  6. VPN / DNS kullanılabilir.
  7. Deneme imkanı varsa yedek bir telefonla denensin.
  8. Gönderilen video düşük boyutta olmasına özen gösterin.
  9. Hesabınızın türünü ayarlardaki hesap alanından değiştirin. Sonra dönmek isterseniz yanı bölümden işlem yaparsınız.

Yukarıdaki belirttiğimiz dışında birde telefonda yeterli yer yoksa bu gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor. Ama alınan hata mesajı farklı olabiliyor. Bazı cihazlarında görüntüleme sorunu yaşanabilmekte. Bazı oynatıcı veya görüntüleme uygulamalarına ihtiyaç duyabilmekte. Bu nedenle yardımcı bir uygulama telefona yüklenebilir. Örnek MX player uygulaması.

whatsapp üzgünüz bu medya dosyası bulunamadı
Üzgünüz bu medya dosyası dahili belleğinizde mevcut değil

Her iki resimdeki uyarı esasında aynı sebeple oluşuyor. Değişen sadece metin olabiliyor. En azında bu şekilde karşımıza çıkıyor.

Üzgünüz bu medya dosyası dahili belleğinizde mevcut değil
Medya bulunamadı hatası

Yazıdaki uyarı kullanıcıların genelinde olabilirken bazen bazı bölgelerdeki kişilerde görülebiliyor.

Uygulamadaki problemlerin çözümü

Uyum sorunlarında önceki versiyonlarla test edilmesini her benzeri yazımızda öneriyoruz.

Diğer bir önerimiz Android tarafında uygulamalar adlı bölüme girip, ilgili uygulamaya dokunup, sonra içerisinde bulunanları çalıştırmanız gerekiyor. Önce önbellek kullanılabilir. Lakin bu işlemden önce önemli olan mesajlarınız varsa genel bir yedeğini alınız.

Web versiyonuyla test edilen cihazlarda önceki versiyon işe yaramıyorsa o zaman fabrika ayarına kadar giden bir süreç karşınıza çıkabilir. Lakin eski modellerin çoğunda geçmiş sürümlerin işe yaraması gerekiyor. Cihazın sistemi çok eskiyse ve desteği sonlanmışsa o zamanda yardımcı araçların kullanılması gerekebilir.

Hesaplarda görülen aksaklıklar

Kullanıcıların aşırı yaptığı şeylerin bazen bir sonucu olabiliyor. Örnek ağın bazı alanlarını kullanamayabiliyor. Bunun en çok yaşandığı yerler sosyal platformlardır.

Gün içerisinde sürekli yaptığınız şeyler olmuşsa bir süre ara veriniz. Hatta hiç kullanmadan beklemeye çalışınız. Tabi ceza yaptırımlarına maruz kalmışsanız bir gün veya daha uzun bir süre kullanımlarınızda sıkıntı çekebilirsiniz.

Hesapların testi için profildeki alandan bir şeyi değiştirmeye çalıştığınızda uyarı veriyorsa aklınıza bu sebep gelebilir.

Medya dosyası bulunamadı neden çıkıyor?

Bir kullanıcıların bir kısmında veya çoğunda görülebiliyor. Bu da uygulamada bir sıkıntı olduğunu gösterir. Diğer bir etken ise gönderilen medyanın açılırken karşı taraftan silinmesi.

Başka bir durumlada yakın bir zamanda karşılaştık. Kişi göndermiş ama yapılan paylaşım beklemede şeklinde bir mesajla ekranınızda kalabiliyor. Bu bekleme uzun süre kaldığını gördük ve çözümde tekrardan gönderilmesine kadar gidiyor.

  1. Telefonda önbellek silen bir uygulamanın yaptığı işlem.
  2. Karşı taraf sildi veya gönderdikten sonra karşı tarafa ulaşmadan internet bağlantısını kesti.
  3. İndirme zaman aşımından dolayı açılmaması.
  4. Cihazdaki uyumsuzluk sorunları veya yeteri kadar yer olmaması.
  5. Uygulamaya yapılan bir güncelleme. (Eski bir sürümün kullanılması gerekebiliyor)
  6. Sistemde geçici bir arıza yaşanıyor olabilir.
Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.