vBulletin Türkçe karakter sorunu kesin çözümü

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

vBulletin sitenizi başka bir sunucu firmasına taşıdıktan sonra yani sunucu değişikliğinde veya hosting değişikliğinde Türkçe karakterleri algılamıyor ve yorum / yeni konu açıldığında hata oluyor.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

vBulletin tabanlı web sitelerinde sunucu değişikliğinde ya da hosting değişikliğinde yorum yapıldığında ve yeni konu açıldığında Türkçe karakterler algılanmıyor ve çıkmıyorsa garip garip harfler yazılar çıkıyorsa kesin çözüm için 4 tane adım öneriyoruz. Bu sorun sunucu taşımalarında doğru dil seçeneğinin seçilmemesinden kaynaklanmakta. En iyi taşıma yöntemi sunucular arasında bire bir taşıma veya tam yedek alınarak taşıma yapma. 

vBulletin Türkçe karakter sorunu nasıl çözülür?

Çözüm 1: ISO-8859, WINDOWS 1254 ve UTF8 dil paketlerini teker teker deneyiniz. Her birini yükledikten sonra test ediniz. Duruma göre ikinciye geçersiniz.

Çözüm 2: Sitenin FTP dosya erişimine giriş config.php dosyasını bilgisayara atıp bazı değişiklikler yapmanız gerekiyor. Config dosyasında yer alan // $config [ ‘Mysqli’ ] başlayan yerdeli // siliniz. Sonra ‘utf8’ yazano silip yerine ‘latin5’ yazınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Çözüm 3: Site veritabanına girip yani “Phpmyadmin” de ilgili veritabanına tıklayıp üst kısımda işlemlere giriniz. Sonra dil dosyasını düzenleyiniz.

Çözüm 4: Bu yöntem büyük olasılıkla kesin çözüm olabilir. Ya da kısmı çözüm. Site yönetim panaelinden vBullettin seçeneklerine giriniz. Buradan “Genel ayarlar” “Ajax fonsiyonları” “Problemli ajax fonksiyonlarını deaktifleştir” seçilerek kayıt ediniz. 

vBulletin Türkçe karakter çıkmıyorvBulletin Türkçe karakter sorunu kesin çözümüvBulletin Türkçe karakterler çıkmıyor

vBulletin Türkçe karakterler çıkmıyor sorunu için çözüme ulaştıysanız veya ulaşamadıysanız yorum bırakınız.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image


Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 04:36

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.