Vowifi nasıl kullanılır Vowifi nedir

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Android ve iPhone iOS işletim sistemlerine gelen son güncellemeler ile yeni bir özellik karşımıza çıktı. Vowifi ismiyle adlandırdığımız bu özelliğin nasıl kullanılabileceği haberimizde.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Android ve iOS işletim sistemleri mobil sektöründe en çok kullanılan işletim sistemleridir. Zaten üçüncü olarak sayılan windows phone artık bu sistemlerle aynı düzeye gelme şansını çoktan yitirdi. Android ve iOS işletim sistemleri neredeyse her yıl yeni bir sürüm piyasaya çıkarmaktadır. Yeni gelen bu sürümlerle birlikte yeni özelliklerde karşımıza çıkmaktadır. Bu yeni özelliklerden biride Vowifidir.

Vowifi nedir

Vowifi nasıl kullanılır Vowifi nedir

İlk önce Vowifi özelliği nedir sorusuna cevap vererek makalemimize başlayalım. Vowifii, telefon hattınızın çekmediği yer bölgelerde sesli aramalarınızın veya SMS göndermelerinizin wifi üzerinden gönderilmesini sağlayan bir sistemdir. Wifi bölgelerinde eğer kullandığınız GSM hattı çekmiyorsa wifi üzerinden görüşmelerinizi sürdürmeye devam edebilirsiniz. Vowifi tabirini dilimize çevirdiğimizde wifi üzerinden arama şeklinde çevirebiliriz. Bu özelliği telefonda kullanabilmeniz için Vowifi özelliğini aktif etmeniz gerekmektedir. Arama yaptığınızda fazladan bir ayar yapmanız gerekmemektedir. Bu özelliği kullanırken ekstra bir ücret ödemeden tarifeniz doğrultusunda kullanabilirsiniz. www.andronova.net

Şuan itibariyle Vowifi özelliğini kullanabileceğiniz modeller  iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus ve SE; Samsung S6, S6 Edge, S7 ve S7 Edge; LG G4 ve G5’dir. Bu markaların veya farklı markalar akıllı telefonlarına artık bu özelliği koyarak çıkarmaktadırlar. Ayrıca bu özelliği kullanabilmeniz için illada karşı tarafta da bu özelliğin bulunması gerekli değildir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Vowifi nasıl kullanılır

Peki Vowifi özelliğini nasıl açabiliriz ?

Android işleitm sisteminde Telefon > Daha fazla > Ayarlar’a gidin. Wi-Fi araması adımlarını takip ederek açabilirisniz.

iOS işletim sisteminde ise Ayarlar > Telefon > Wi-Fi ile Arama adımlarını takip ediniz.


Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2017, 20:36

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak

İnceleme bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir