Web site seo analizi ve gerekli eklentiler

Andronova
Yazar Andronova 4 Minimum Okuma

Ücretsiz web sitesi analizi ve gerekli SEO eklentilerinin yanı sıra gerekli bazı eklentilerden söz ettik. Gelişmiş analiz tarafında MOZ ve Ahrefs kullanılabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

WordPress’de kullanılması gereken eklentiler

Seo tarafında öneri olarak;

  • Yoast SEO  ve All in One SEO (Kurumsal / firmalar ücretli sürümü kullanmalarını öneririz)
  • Bu önerilen 2 Seo eklentisi aynı zamanda ücretsiz kullanılabiliyor. Performans açısından ücretli öneride bulunabiliriz. 
  • Önerilen eklentiyi yüklemek için “Eklentiler” hemen altında bulunan “Yeni Ekle” kısmına giriş yaparak arama alanına “SEO” yazılması yeterlidir. 

Optimizasyon (Cache) eklentisi

WordPress tabanlı sitelerini optimize etmek isteyen kullanıcılara aşağıdaki eklentileri önerebiliriz. 

  • Birinci Önereceğimiz en etkili olan eklenti “WP Fastest Cache” olacaktır. Tam anlamıyla özelliklerini çalıştırabilmek için ücretli sürümünü satın almalarını önerebiliriz. (Aynı zamanda ücretsiz sürümü de kullanılabilir ama tam performans sağlamaz)
  • Diğer önerebileceğimiz 2 eklenti “LiteSpeed Cache ve WP Super Cache” olacaktır. 

Ücretsiz SSL sertifikası alma

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Cloudflare kullanılabilir. Siteye bağlama ve yapılandırma ayarları için uzman desteği alınacak.

SSL Sertifikası alacak müşterilere önerebileceğimiz hosting firması ve gerekli eklentiler içinde aşağıdakiler kullanılabilir.

Önereceğimiz hosting firması kesinlikle müşterinin web sitesinin barındığı firma olmasına dikkat edelim. Herhangi bir sorunda direkt olarak hizmet aldığı yer ile görüşülebilir.

  • Önerilen Eklentimiz ise en çok indirme sayısına sahip olanları önerebiliriz. (Örnek : “Really Simple SSL”)

Site SEO analizi için yüzeysel tarama yapılacak siteler

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image
  • seositecheckup.com (Bir ip bir site tarayabilir modem kapat aç yapılabilir)
  • seoptimer.com          (Aynı şekilde aç kapa)
  • seohocasi.com     

Derinlemesine tarama program ve ücretli sistemlerle yapılıyor. Çıkan sonuçların analizi uzman desteği ile yapılabilir.

Özel kodlamaya sahip web siteleri için SEO analizi yapılabilir ve eğer sitenin bir yönetim paneli bulunuyorsa düzenlenebilecek alanlar buradan işlem yapılır. Geri kalanlar eğer manuel yapılacaksa siteyi yapan yerle görüşmesi önerilecek. Yine uzman desteği alınabilir.

Google Search Console

Google Search Console, arama sonuçlarında web sitesinin yer alma şeklini izleme, verilen kapsamda yönetme ve çıkan sorunların giderilmesi için kullanılan servisin adı. Google aramalarında yer almak için siteyi eklemeniz gerekmez, lakin aramaların daha stabil şekilde yer alması için yardımcı olacak bir paneldir.

Yönetim sayfası search.google.com’ dan site ekleme işlemi yapılacak. 

URL ön eki seçeneğine ilgili web sitesi girilecek.

Alan adı doğrulaması etiketle, Google Analytics hesabıyla, DNS yönlendirilmesiyle ve ftp’ ye yüklenecek dosya ile doğrulama yapılabilir. Önerimiz “HTML etiketi” veya dosya indirip ftp ile sitenin ana dizinine dosyayı eklemek.

Doğrulamadan sonra panel içerisinden site haritasını ekleyiniz. Yoast kullanılan sitelerde harita uzantısı sitemap_index.xml ve diğerlerinde genellikle sitemap.xml olmakta.

Site haritası

Sitenin içeriği ile ilgili arama motorlarına yol gösteren bir araç. Site haritasında sorun olan siteler için mevcut site haritası kaldırılıp yerine “XML Sitemaps” eklentisi yüklenebilir.

Web site seo analizi ve gerekli eklentiler

Google Benim işletmem kayıt olma

Google benim işletmem (Google My Business) kaydının yapılması işlemleri tamamen ücretsizdir. Benim işletmem kayı yerelde iş yapan ve yerel müşteriyi hedef alan işletmeler için önemli unsurlardan birisidir. Çünkü Benim işletmem sayesinde bir süre sonra hiç para harcamadan yerel müşteri kitlesine ulaşabilirsiniz.

Google benim işletmem kaydını ilk kez yapan müşterilerine 300 tl promosyon kuponu vermektedir. Ancak bu promosyonu kullanabilmek için en az 115 tl harcama yapılması gerekiyor. Bu harcama yapıldıktan sonra 300 tl hesapta bakiye bitince otomatik olarak yüklenir ve reklamlar devam eder.

Google Adwords reklamları

Bu reklamlar Google aramalarında, youtube video ve görüntülü reklamlarda, gmail reklamlarında, internet sitelerindeki Google reklamlarında işletmemizin çıkmasını sağlamak için kullanılan araçtır. 

En popüler reklam çeşidinin Google arama reklamlar ve görüntülü reklamlar olduğu söylenebilir. 


Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2021, 18:54

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.