Web sitesine gelen bağlantıları görme

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Web sitesine gelen bağlantıları kontrol ve analiz etmek için Google Search Console ve zararlı bağlantılara bakmak içinde çok sayıda online siteler kullanılabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bir web sitesinin oluşturulması ve yayın hayatına başlaması için SEO adı verilen arama motoru optimizasyonu işleminin uygulanması gerekir. Bu kapsamında yapılan işlemlerden bir tanesi analiz işlemi olup, gelen bağlantıların kontrol edilmesini sağlar.

Bir web sitesinin arama motorlarında üst sıralara çıkması için yardımcı olarak nitelendirilen tüm faktörler SEO içerisinde değerlendirilir. Analizi ise;

  • Web sitesine gelen bağlantıların kontrol edilmesi
  • Tekrarlanan içeriklerin ne olduğunun görülmesi
  • URL yapısının kontrol edilmesi gibi işlemlerde kullanılır.

İnternet sitesi üzerinden yapılır ve herhangi bir program indirmeye gerek duymaz. Bu konuda hizmet veren güvenilir bir firma üzerinden destek alınabilir.

Site analizi ile gelen bağlantıları kontrol etme

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Site analizi yapılarak web sitesine dışarıdan gelen bağlantıları kontrol edebilmek mümkün olur. Site içi ve site dışı olmak üzere iki farklı şekilde analiz yapılabilir. Site içi analizi;

  • URL
  • Title
  • Description
  • Heading etiketleri
  • Canonical Breadcrumb gibi işlemlerden geçer.

Zararlı yani Spam bağlantıları görmek adına moz ve ahrefs tercih edilebilir.

Analiz aracının önemi

Web sitesine gelen bağlantıların kontrol edilmesinden, sitenin arama motorlarındaki durumuna kadar pek çok güncel veriyi görebilmek için isteyenler bilgisayarlarına kuracakları programlarla işlem yapabilir. Web sitesinde yer alan mevcut hataların görülmesi ve iyileştirilmesi içinde bu sistemler kullanılabilir.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

İncelemeyi başlayabilmek ve dışarıdan gelen bağlantıları görebilmek için öncelikle anahtar kelime seçimi yapılmalıdır. SEO rakip analizi de bu işlemle yapılabilir.

Web sitesine gelen bağlantıları görme


Güncelleme Tarihi: 14 Nisan 2021, 14:54

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.