WhatsApp 100 MB alan boşaltmanız gerekiyor sorunu

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

iPhone “saklama alanı dolmak üzere WhatsApp’ ı kullanabilmek için 100 MB alan boşaltmanız gerekiyor” ne demek? Fotoğrafları silmenize rağmen sorun devam edecek.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

iPhone saklama alanı azalıyor ve “Saklama alanı dolmak üzere WhatsApp kullanabilmek için 100 MB alan boşaltmanız gerekiyor” sorunu WhatsApp açılmıyor hale dönüştürüyor. WhatsApp açtığımda tekrar kapanıyor şeklinde bir durumla karşılaşanlar için bilgilendirme amaçlı hazırlanan yazımıza katılımlarınızı bekliyoruz.

100 MB boş alana ihtiyaç duyulduğu belirtilen bu mesaj uygulamanın kullanılamaz hale döndürüyor. Belirtilen bu dosya boyutu sorunu çözmeyeceğini belirtelim. Uygulamaların çalışması için geçerli olan boş alan her an dolabiliyor. Yani birden çok uygulamanın yüklü olduğu cihazda bu boyut dakikalar içerisinde dolabilir.

Önerimiz en az 1 GB boş alanınız olsun. Telefon yazılımının rahat şekilde çalışabilmesi için boş alana ihtiyaç duymakta. Anlık yapılan işlemler için yer almadığı taktirde hata mesajlarıyla karşılaşacağınızı belirtelim.

iPhone yer açmak istiyorsanız “Saklama alanı kullanımı” butonuyla devam edip gereksiz paylaşımları temizleyerek şimdilik idare edebileceğiniz dosya boyutlarına sahip olabilirsiniz. Sonrasında cihazın ayarlarından “Genele / iPhone saklama alanı” bölümlerine girerek yer kaplayan bölümlere bakabilirsiniz.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Bilgi: Silinen fotoğraflar ve videoların çöp kutusundan silindiğinden emin olunuz.

WhatsApp 100 MB alan boşaltmanız gerekiyor sorunu
WhatsApp 100 MB alan boşaltmanız gerekiyor sorunu

iPhone gereksizlerin tespiti için “Genel” bölümünden “Saklama alanı” yazılı seçeneğe giriniz. Biraz beklemeniz gerekebilir. Girdiğiniz alanda hangi uygulamanın ne kadar yer kapladığı ve görsellerin boyutunu görebilirsiniz. İçeriklere girdiğinizde uygulamayı kaldır / sil olacak bunlara dikkat ediniz.

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak