WhatsApp dün telefonlarda açılmadı

Andronova
Yazar Andronova 2 Minimum Okuma

Whatsapp mesajlaşma uygulaması geçen gece saatlerinde çökmüştü. Sorunla ilgili resmi açıklama gelmişti. Ama dün yine bazı kullanıcılarda çalışmadığı yönünde şikayetler geldi.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Whatsapp günümüzde en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında yer almaktadır. Şuan milyonlarca kullanıcısı olan bu uygulamanın kurulu olmadığı telefon neredeyse yok gibidir. Fakat bu kadar yaygın bir kullanıma sahip uygulama geçen gece vakitlerinde kullanılamadı. Peki Whatsapp uygulaması neden çalışmadı. Bu hata kullandığınız gsm hattınızdan mı kaynaklanıyor yoksa global bir hata mı bulunuyor.

Whatsapp uygulaması dünya üzerindeki kullanıcı sayısına bakıldığında 1 milyardan fazla kullanıcısı olduğu görünmektedir. Bu rakam neredeyse dünya nüfusunun 1/6 birine tekabül etmektedir. Bu kadar yaygın olan ve telefonlarımızda kullandığımız sms sistemini devre dışı bırakan bir uygulama bu gece vakitlerinde yarım saatlik bir süre zarfında çalışmadı. Whatsapp uygulamasının kullanım sayısı dikkate alındığında bu sürenin bazılarını çok etkilediğini düşünebiliriz.

Whatsapp, dün geceye doğru yine bazı kullanıcılarda çalışmadı. Yine mesaj alamama ve gönderememe sorunu görüldü. Bu aralar ara ara görülen sorunun sunucular kaynaklı olduğu biliniyor. Sorunka ilgili detaylara aşağıda ilişkili haberler kısmından ulaşabilirsiniz.

Whatsapp yine çalışmadı

Whatsapp mesajlaşma uygulamasının bu yarım saat süresince çalışmamasından sonra forum siteleri ve teknoloji platformları kullanıcıların şikayetleri ile doldu. Whatsapp kullanıcıları bu süre zarfında mesaj gönderip alamadıklarını bildirdiler.

Sponsorlu reklam
Ad imageAd image

Whatsapp uygulamasının çalışmamasından sonra tahmin edilen sorunlar arasında yurt içinde kullanılan GSM hatlarıda yer aldı. Fakat sorunun bu nedenden kaynaklanmadığını BTK başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan yaptığı açıklama ile belirtti. Sayın Sayan’ın attığı twitte; 

Whatsapp ile global bir problem olduğu yönünde raporlandı. Operatörlerimizden kaynaklı bir arıza bulunmamaktadır.

Dr. ÖMER FATİH SAYAN (@ofatihsayan)

şeklinde bir beyanda bulundu. Buradan da anlaşılacağı üzere Whatsapp uygulamasının çalışmamasının neden global bir sorundan kaynaklanmaktadır. Ayrıca Sayan mesajlaşma uygulamalarında dışarıda üretilen değil yerli bir uygulamanın kullanılmasını istedi. Yerli Teknoloji’ nin önemi bir daha anlaşıldı.

Aşağıda Whatsapp uygulamasının gün içerisinde vermiş olduğu hata raporu görünmektedir. Bu konu ile ilgili Whatsapp’ tan resmi bir açıklama gelmişti ama sorunun ne olduğu açıklanmadı.

WhatsApp dün telefonlarda açılmadı


Güncelleme Tarihi: 05 Mayıs 2017, 13:31

Yazar Andronova
Takip etmek:
Andronova, Teknoloji alanında bir çok soruna yönelik çözüm odaklı içerikler üretmekte. Zaman zaman Teknoloji haberlerinin yer aldığı sitemizden destek hizmeti almak isteyen kullanıcıların içeriklerde yer alan müşteri hizmetleri ile iletişime geçmeleri gerekebilir.
İnceleme bırak